Sunt unii care trec prin viata fara sa aiba vreodata o persoana pe care o pot numi prieten adevarat. O persoana pe care te poti baza oricand, o persoana careia ii poti spune orice si ii poti cere sfatul de fiecare data cand ai nevoie. Unii care nu vor sti niciodata cum e sa ai o astfel de persoana.

Spre fericirea mea, am mai multe astfel de persoane. Cu cat mai multe cu atat mai bine, caci fiecare e diferita si orice ai avea de spus, dintre toti, trebuie sa fie unul mai mult sau mai putin potrivit pentru orice subiect de discutie. Si cel mai bine e cand ai si o astfel de persoana care e de sex opus, care te poate ajuta in feluri in care restul nu pot. Si am norocul sa am si o astfel de persoana pe care o pot numi cea mai buna prietena (da, tu! hug) – Desi unii nu pot intelege conceptul asta. Nu? –

Partea proasta e ca uneori se intampla sa apara… chestii care pot schimba lucrurile, prin simplul fapt ca trebuie sa ascunzi un anumit lucru de prieteni, lucru care atrage dupa sine si alte secrete care trebuie pastrate. Si cum incepi sa ascunzi putin cate putin, te trezesti la un moment dat cu o multitudine de secrete fata de ei si cu relatiile dintre voi mai ‘reci’, ei punandu-ti intrebari cum ar face orice prieten bun si tu fiind nevoit sa minti de fiecare data.

Dar gata! La un moment dat iti dai seama ca nu e bine si spui totul, si e asa de bine sa vezi ca te inteleg, nu te condamna pentru ca le-ai ascuns lucrurile alea si vor sa te ajute, sa te faca sa te simti mai bine. Si intotdeauna e bine sa ai cu cine sa vorbesti, in special despre lucrurile importante din viata ta, ca cele pe care le-ai ascuns, nu sa tii totul pentru tine. Poate ziceti ca mai avem si parinti cu care putem discuta. Da, avem, putem, dar unele lucruri pur si simplu nu te simti in largul tau discutandu-le cu parintii, iar lucrurile alea difera de la persoana la persoana, cand unul n-are probleme impartasind un lucru cu parintii, poate altul nici nu se gandeste sa o faca. Pur si simplu asa e, fie ca o intelegeti sau nu. Nu e din rautate, nu e pentru ca nu ai avea o relatie stransa cu ei sau ceva de genul. E pentru ca ceva, undeva, acolo sus in capul tau pur si simplu nu te lasa sa o faci. Pur si simplu asa esti si gata. Nu trebuie sa spui nimic fortat, daca nu esti in largul tau spunandu-le lor ceva, asta e. Da, stiu, iti vor binele, le poti spune orice, etc. etc. si inteleg asta, e normal, dar nu trebuie tot timpul sa stie tot si nu vrei tot timpul sfatul lor. Oricat de absurd ar parea, pur si simplu cateodata vrei sa iei decizii singur, fara sa fii influentat de nimeni. Vrei sa gresesti pentru ce ai facut tu, vrei sa inveti din greselile pe care le-ai facut, vrei sa te descurci singur, oricat te-ar putea ajuta altii.

Concluzia e ca nu e bine sa ai astfel de secrete fata de prieteni. Fata de cei adevarati, fata de cei care iti stau alaturi si la bine si la rau. Pentru ca un secret de o astfel de magnitudine care la un moment dat sau altul ajunge asa de complicat si incurcat nu are cum sa nu iti dauneze. Spune totul!

hug

Blackmore’s Night – All for One

Tagged with →