Socializare excesiva

Nu inteleg persoanele care intra pe Facebook ca sa vada ce mai e nou atunci cand, de exemplu, sunt in oras cu prietenii. Nu stiu cum sunt altii, dar pentru mine, in general, cand ies din casa, internetul si tot ce tine de el nu mai exista. Poate il folosesc doar daca am nevoie de o informatie, dar nu o sa ma apuc sa intru pe Facebook cand sunt cu cineva ca sa vad daca mi-a mai lasat cineva vreun comentariu, sau mai stiu eu ce; mi se pare ridicol.

Daca esti undeva si chiar nu ai altceva mai bun de facut, nu are nimic, ca doar stai degeaba. Si mie mi se mai intampla sa fiu pe la facultate si sa ma plictisesc la vreun curs, dar eu nici atunci nu intru pe Facebook sau pe messenger, ca altii. Mai degraba ma joc ceva decat sa stau pe internet, ca fac asta destul atunci cand sunt acasa. In general o fac cand sunt extrem de plictisit si pur si simplu nu stiu ce altceva sa fac, atunci mai intru sa vad ce mai face lumea. Ma uit la unii si vad ca intra pe Facebook cu prima ocazie pe care o au; cum au stat 5 minute fara sa faca nimic, cum au scos telefonul din buzunar.

Mai sunt orele in laboratoare. Atat la liceu cat si acum la facultate, cum avem vreo ora prin laboratoare, cum ii vad pe toti ca intra pe Facebook sau pe messenger si sa mor daca ii inteleg. Bine, pe Facebook mai e cum mai e, daca esti dispus sa te expui la riscurile de a te loga de pe calculatoarele alea, e treaba ta, dar pe aia care intra pe messenger nu ii inteleg sub nicio forma. Esti inconjurat de lume cu care poti vorbi si tu intri pe messenger ca sa… ce?

Poate aici e vorba si de fiecare in parte; de exemplu nu imi amintesc ultima oara cand am inceput eu o discutie cu cineva pe messenger doar de dragul de a vorbi, pe cand altii o fac destul de des cu mine. Desi nu ma consider asa, poate sunt eu mai necomunicativ si de-aia nu inteleg obsesia cu messenger-ul, cine stie.

Trecand mai departe, mai sunt si cei care intra pe Facebook doar ca sa dea “Check In”, chestie caruia eu nu ii vad deloc rostul si nici nu m-as putea imagina vreodata facand asta, pur si simplu mi se pare nefiresc si nefolositor. Cum sa stau cu prietenii la masa si sa intru pe Facebook sa spun unde sunt si cu cine? De ce? De ce, in loc sa imi vad acolo de treaba si sa fiu in totalitate prezent, sa stau sa intru pe Facebook si sa le arat tuturor ce fac? Se gandeste cineva vreodata la rostul chestiei asteia inainte sa o faca?

Folosesc Facebook destul de mult, dar niciodata nu am simtit nevoia sa intru cand eram cu cineva si in general nici nu imi trece prin cap sa intru. Nu vad rostul in a face asta.

Socializare excesiva e putin impropriu spus, pentru ca in clipa in care sacrifici un singur minut din prezenta ta printre oamenii cu care esti pentru a intra pe Facebook, aia nu mai e socializare si mie mi se pare foarte trist.

Pe langa cei care respira Facebook, mai sunt si cei care respira Twitter. Urmaream acum ceva timp o persoana destul de cunoscuta (nu voi spune pe cine fiindca e absolut irelevant) cum publica mesaje pe Twitter cel putin o data la 5 minute. Chestia e ca omul era la un concert si in loc sa fie prezent acolo, el publica pe Twitter tot ce facea si tot ce se intampla. Erau niste chestii banale si lipsite de importanta, dar pentru care el isi sacrifica prezenta la un concert la care probabil platise bani ca sa se duca.

Si mie mi se intampla uneori sa vreau sa public ceva pe Twitter cand sunt undeva cu cineva si poate chiar o fac, dar foarte rar. De obicei, daca e ceva ce poate fi amanat, ori imi notez repede in telefon si o las pe mai tarziu, ori o las balta.

Am ajuns sa traim mai mult prin site-urile pe care le frecventam, decat prin persoanele care suntem. Nu vreau sa-mi imaginez in ce directie se indreapta lumea…

Alte articole:

7 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.