Alții o duc și mai rău

Principalii liderii musulmani iranieni îl critică aspru pe președintele Mahmoud Ahmadinejad pentru că a îmbrățișat-o pe mama lui Hugo Chavez la funeraliile șefului statului venezuelan, încălcând astfel tradiția conservatoare islamică.

Potrivit postului Fox News și ziarului israelian Haaretz, criticile au apărut imediat după difuzarea unor imagini în care Ahmadinejad o îmbrățișează pe mama lui Chavez pentru a o consola pentru moartea fiului său.

Contactul fizic de orice fel între un bărbat și o femeie, alta decât soția sa, este interzis în tradiția islamică.

Numeroși clerici musulmani din orașul iranian Qom l-au criticat aspru pe Ahmadinejad pentru acest gest, considerat drept comportament “interzis, inadecvat și distractiv”.

“Atingerea unei femei non-mahram (n.red. – care nu este rudă apropiată – soție, soră sau fiică) este interzisă în orice circumstanțe”, a reacționat clericul Mohammad Taqi Rahbar.

“Un astfel de contact, chiar și cu o femeie în vârstă, nu este permis și este contrar demnității unui președinte al Republicii Islamice Iran”, a adăugat clericul șiit.

Ayatollahul Mohammad Yazdi l-a acuzat pe Ahmadinejad că s-a purtat precum un “clovn”, îmbrățișarea indicând că “nu este în stare să protejeze demnitatea sa și a națiunii”.

Sursa

Asta așa, ca un mic memento, să nu uităm că alții sunt și mai înapoiați decât noi în unele privințe, poate se simte cineva consolat de asta. Poporul nostru se scaldă în rahat, în timp ce alții s-au înecat de mult.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.