Admiterea la facultate în 2013

M-am uitat ieri, de curiozitate, pe site-ul facultății mele. Anul acesta, ca și anul trecut și poate și în anii dinainte, admiterea se face numai pe baza mediei de la bacalaureat, bacalaureat pe care unii îl pot susține la niște materii care nu au absolut nicio treabă cu ce se învață la facultatea mea, dar media aia de la bacalaureat e tot ce contează. Faptul că nici anul acesta nu s-a schimbat nimic nu mă face să cred decât un singur lucru: că oamenii care se ocupă de chestiile astea sunt, fără să complic lucrurile și fără să exagerez, retardați mintal. Nu? Nu asta înseamnă?

Nu-ți trebuie multă minte ca să realizezi de ce admiterea pe baza bacalaureatului e o idee incredibil de stupidă care distruge facultățile și viitorul țării, serios că nu-ți trebuie. Eu nu văd altă explicație; din punctul meu de vedere, asta înseamnă că oamenii ăia efectiv sunt retardați. Nu? Mă înșel? E cineva care poate explica de ce e de fapt un lucru bun? Jur că n-aș vrea nimic mai mult decât să fiu contrazis și să mi se demonstreze că mă înșel, că de fapt învățământul superior nu e în mâinile unor debili. Tare mult aș vrea asta, dar și mai mult m-aș mira să o poată face cineva, mai ales când am avut ocazia să văd cu ochii mei consecințele acestei decizii lipsite de orice logică.

Asta spuneam anul trecut:

[…] Anul asta admiterea la facultati s-a facut numai pe baza mediei de la BAC. Asta inseamna ca exista posibilitatea ca eu, care am dat BAC-ul la matematica, informatica, si romana, sa nu pot intra la litere sa studiez engleza si germana. Eu am stiut clar ca pe mine nu ma intereseaza nici matematica si nici informatica, asa ca nu mi-am dat interesul sa invat la materiile astea pentru BAC si am luat note mici la ele (la matematica, mai degraba – 5); ceea ce nu ma deranjeaza, mi se rupe. Desi am certificat Cambridge pentru engleza avansata, acesta nu valoreaza nimic, dar notele de la matematica si informatica conteaza extrem de mult. Nici macar nu mi se da sansa sa demonstrez ca sunt mai bun la engleza decat 99% din cei care vor intra la specializarea respectiva, nici atat. De ce sa se dea examen de admitere, asa cum ar fi normal?

Ma gandesc acum ca undeva, candva, a fost o persoana sau mai multe persoane carora situatiile de genul asta li s-au parut normale, asa ca au decis ca anul acesta BAC-ul sa fie singurul care sa conteze pentru admitere. Fie s-au gandit la situatiile astea si au zis ca sunt in regula, caz in care sunt niste retardati mintal care ar trebui omorati cu sange rece pentru binele umanitatii, fie nu si-au dat seama de asta si au luat aceasta decizie fara sa o gandeasca pana la capat, caz in care sunt niste retardati mintal care ar trebui omorati cu sange rece pentru binele umanitatii. […]

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.