Ești prost și meriți să suferi

Hai să ne uităm rapid la o situație din Satu Mare: se vrea construirea unui magazin LIDL lângă o biserică, iar “cuvioșii” de acolo nu sunt de acord fiindcă magazinul e poziționat cu spatele la biserică. Dacă nu rectifică problema, ei se opun construcției.

Nu-ți vine să te duci peste ei cu canistra și să le arzi biserica? Eventual cu ei înăuntru. Să zicem că locuiești acolo; ești evident deranjat de cretinii ăia și parcă îți vine să faci ceva, să protestezi într-un fel, dar în final nu o să faci nimic. Când vine Paștele, tot la ei o să te duci și o să le bagi bani în buzunar. Când vin de sărbători la ușa ta să cerșească bani, tu pupi mizeria aia de icoană și dai cu banul. Când ai un botez, o înmormântare, o ce vrei tu, nu știu ce prostii mai faceți voi prin biserici, tot la ei o să te duci. Vei fi uitat de rahaturile pe care le-au făcut. Și uite așa îți dă biserica română cu penisul peste ochi, iar tu decât te strâmbi și accepți. O să zici că situația cu magazinul nu e mare chestie (discutabil), dar o victorie mică aici, una acolo, și mâine-poimâine BISERICA MODIFICĂ CONSTITUȚIA ȚĂRII și decide cu cine poți și cu cine nu poți să te căsătorești. Oh, wait…

Recent, mai-marii ortodoxiei s-au întâlnit, au discutat despre căsătorie și coabitare, și au luat niște decizii care nu-și au locul în secolul XXI. Citește, că e important. Absolut toată lumea le-a sărit în cap; înjurături, insulte, de toate. Unde se vor duce oamenii ăștia când se căsătoresc și cui îi vor băga bani în buzunar? Exact.

Treaba cu LIDL e doar un exemplu. Același gen de lucruri se întâmplă la nivel național, lucruri chiar mult mai mizerabile. Dacă te uiți la comentariile oricărui articol despre biserica română, găsești numai oameni sătui de maimuțoii ăștia. Cam pe oricine întrebi ce părere au despre biserica română, răspunsul va fi negativ. Cel puțin eu asta văd peste tot pe unde mă uit, toți îi disprețuiți. Dar tot la ei vă duceți. Pentru că sunteți o gloată de proști care își merită soarta. Doar spuneți că vreți o lume mai bună, dar nu vreți să contribuiți la asta, vreți să se întâmple miraculos peste noapte fără să ridicați un deget. Și problema e că soarta asta mizerabilă pe care v-o creați îi cuprinde și pe ăia care cel puțin au învățat să respire pe nas. Și uite așa stricați voi viața pentru toată lumea.

Dacă ești de acord că ăștia sunt niște nenorociți, ai putea să inventezi aceeași opinie și pentru “Dumnezeu”, că doar pretinzi că e bun și corect. Nu văd de ce nu faci asta când deja oricum 90% din părerea ta despre ce îi place și ce nu e inventată de tine în funcție de ce consideri tu bun și rău. El ar fi de acord cu oamenii ăștia? Nu? Atunci ar fi de acord să îi susții? Nu? Atunci stai acasă și descurcă-te singur cu “Dumnezeu”, că nu îți trebuie biserică pentru a fi un creștin “bun”. Lăsă parazitul în sutană să moară.

Dar nu o să se întâmple asta. Pentru că ești un căcat de om și nu îți dai seama cât rău faci lumii în care trăim toți. Biserica o să rămână în continuare puternică. Deja anul ăsta au schimbat constituția (încă sunt în proces, am fost corectat în comentarii) și ne-au luat un drept fundamental din motive complet medievale, iar tu i-ai lăsat. Mai mult, poate i-ai ajutat cu o semnătură. Pentru că ești un gunoi uman și simplul fapt că respiri face lumea un loc mai urât. Pentru că ești prost și nu înțelegi implicațiile a ce s-a întâmplat, pentru tine e foarte simplu: nu îți place ceva, iar ăștia au zis că elimină chestia aia care ție nu-ți place, iar tu automat le-ai dat susținerea ta deplină. Mai departe de atât nu ți-a mers mintea. Dacă bagi banul și iese bomboana, tu ești satisfăcut, nu contează că în cutie e un sclav care trăiește acolo. Rezultatul te mulțumește, mijloacele nu sunt importante, iar de implicațiile pe viitor ne ocupăm la vremea respectivă, dacă mai putem.

Tu ești vinovat pentru această parte a răului din lume. Nu îți dai seama, dar contribui semnificativ la o viață mai grea pentru toată lumea. Și nu te vei schimba niciodată.

Alte articole:

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.