• Home
  • Diverse
  • Când banalizăm suferința altora pentru a ne simți noi mai bine

Când banalizăm suferința altora pentru a ne simți noi mai bine

Ce faci când ești o persoană neinteresantă și simți că nu ți se acordă destulă atenție? Inventezi suferință și exagerezi aspecte banale ale personalității tale.

Și așa banalizezi ceva ce pentru unii e o reală suferință. În timp ce oameni care suferă de tulburări obsesiv-compulsive se chinuie să funcționeze și să ducă vieți normale, oameni ca Mihai Bendeac zic “hihi, îmi plac pixurile verzi să stea la pixuri verzi, am OCD și e drăguț”. E ignorant față de chinurile altora și mizerabil pentru că se folosește de asta pentru a atrage simpatie și Like-uri pe Facebook.

Așa facem și cu depresia și cu anxietatea socială, totul în goana după diferențierea față de ceilalți, indiferent că ne folosim de lucruri negative. Le alegem pe cele care credem că ne fac să părem oameni mai deosebiți, în timp ce oamenii care trăiesc cu adevărat prin ce pretindem noi că trăim ar da orice ca să fie la fel ca ceilalți.

P.S. E a doua oara într-o săptămână când scriu despre Bendeac. Nu am pornit o campanie împotriva lui, dar pur și simplu am văzut chestia asta la el când am scris ultimul articol. Nu am scris despre asta de celelalte o mie de ori când am văzut comportament de genul ăsta, am scris acum după ce am văzut la Bendeac, fiindcă oamenii proști cu audiență fac mai mult rău decât proștii de rând.

ACTUALIZARE: » Ignoranța cu care banalizăm suferințele altora

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.