ÎnBlog

Blogul si Facebook

Dupa cum se vede, am facut cateva modificari la blog si am adaugat multe functii noi pentru vizitatorii care au si cont de Facebook. Culmea, idee asta mi-a venit in vis (ca un ‘geek’ ce sunt) si urmatoarea zi am pus-o in aplicare.

Cine are cont pe Facebook il poate folosi si la mine pe blog pentru diverse lucruri. Pentru inceput, puteti folosi butonul de Login din sidebar, in dreapta, pentru a va loga prin Facebook la blogul meu. Nu trebuie facut nimic special, decat faceti click pe buton si confirmati ca vreti sa accesati blogul cu contul de Facebook.

Odata ce va logati, aveti acces la diverse optiuni pe blog. Una din ele este butonul “Like” de la sfarsitul fiecarui post. Daca e vreun post care v-a placut, puteti face click pe butonul “Like” si va aparea automat pe Facebook un update care spune ca v-a placut articolul respectiv. De asemenea, in dreapta apare o casuta prin care puteti folosi butonul “Like” pentru a deveni “fan” al blogului, asta inseamnand ca va place blogul la modul general.

Cand lasati un comentariu, veti vedea ca avatarul folosit va fi poza de la profilul de pe Facebook si aveti posibilitatea sa va modificati profilul de pe blog, schimband numele pe care vreti sa il folositi si mai multe informatii facand click pe “[Edit profile]” din dreptul avatarului. De asemenea, cand lasati un comentariu, puteti sa publicati comentariul si pe pagina voastra de Facebook in cazul in care vreti sa promovati articolul respectiv si raspunsul vostru la articol.

Folosind “[Invite]” din dreapta, de langa avatar, puteti invita prieteni de pe Facebook sa viziteze blogul, insa momentan vad ca nu merge, afiseaza o eroare. Probabil va fi corectata intr-o versiune viitoare a plugin-ului folosit.

Nu ma apuc sa explic tot ce se poate face pe blog, acestea fiind chestiile esentiale. Restul le puteti descoperi experimentand.

Alte articole:

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.