DIY PROJECT “WW0102”

Săptămâna trecută am avut o idee de cadou pentru o prietenă bună care își serbează ziua de naștere în câteva zile: un tablou cu două fețe care să poată fi agățat așa cum dorește ea, eventual întors cu cealaltă față atunci când are ea chef de ceva diferit pe perete. Tema: Wonder Woman.

M-am jucat puțin în Photoshop și am făcut două design-uri, unul clasic și unul modern, ambele de 100x100cm (tabloul l-am făcut de 70x70cm).


Am fost în Leroy Merlin, am luat lemn, aracet, cuie, pioneze, și agățătoare.

M-am apucat să fac rama, doar ca să realizez că nu am tăiat bine două laturi și aveau cu 2cm mai mult decât ar fi trebuit. Fiindcă nu am bomfaier acasă (trebuie să cumpăr unul), a trebuit să fug iar în Leroy doar ca să tai surplusul. După a fost totul în regulă. Am folosit și aracet și cuie pentru ramă.

Am fost în oraș, am scos imaginile pe pânză, și acum a urmat partea grea. A fost un pic chin să prind pânzele de ramă, având în vedere că fiecare pioneză trebuia să prindă simultan ambele pânze, care trebuiau poziționate bine și ținute întinse, să nu apară cute. Mi-ar fi prins bine încă două mâini.

Întâi am prins una dintre pânze pe o parte cu puțină bandă dublu adezivă în fiecare colț al ramei, ca să o țină fixă și întinsă. Apoi a fost relativ ușor să așez cealaltă pânză pe partea opusă și să le prind pe ambele simultan cu pioneze, pe parcurs renunțând la banda aia adezivă.

Mi-am stors puțin creierii ca să îmi dau seama cum ar putea funcționa un tablou cu două fețe, având în vedere că agățătoarele obișnuite se prind de spatele tabloului, și cum tabloul ăsta nu are un spate, nu voiam să acopăr design-ul cu agățătoare pe ambele părți. Din fericire am găsit în Leroy agățătoare cu filet de holșurub pe care le-am prins în partea de sus a ramei și nu strică aspectul tabloului, fiind foarte mici.

După ce am reușit eu să prind ambele pânze (mai puțin pe o latură, că terminasem pionezele), am observat că am murdărit cumva pânza cu design-ul clasic. Rahat. Nu am încercat să șterg, fiindcă îmi era frică să nu iau pata cu tot cu cerneală (am mai pățit asta cu un tablou imprimat pe hârtie autocolantă). Am încercat cu niște creioane roși să acopăr negreala, dar nu a funcționat. Am încercat apoi cu ruj roșu, dar mai rău s-a făcut (nu era identică nuanța și mai și lucea în lumină). Am realizat că am stricat pânza aia deja și că nu mai am nimic de pierdut dacă încerc să o șterg în zona aia. S-a luat murdăria. Cerneala, în mod surprinzător, a rămas aproape neafectată. Rujul, în schimb, nu s-a mai luat. Rahat.

Am scos iar design-ul clasic pe o pânză nouă, apoi dă-i și scoate pionezele. Mi-a luat ceva timp, dar am reușit să le scot și să refolosesc o bună parte din ele. Am așezat pânza cea nouă, am prins-o, totul bine. Măiestrie tâmplărească, nu altceva.

În final i-am dat cadoul, i-a plăcut, totul bine. “This is the best gift ever.” A fost și pentru mine “the best gift I’ve ever made”, pentru că n-am lucrat niciodată atât la un cadou și a fost prima oară când m-am aventurat la ceva de genul ăsta. A fost ceva de muncă, dar a fost distractiv.


Pentru doritori, am pus ambele design-uri la vânzare (design-ul modern a trebuit schimbat puțin ca să nu supăr avocații). Puteți cumpăra orice cu fiecare design, de la tablouri și căni la șosete, carcase pentru telefoane, draperii, mobilier, etc. Produsele pot fi cumpărate de pe Redbubble sau Society6.


ACTUALIZARE: Din păcate, am supărat avocații de la Warner Bros. și le-au dat jos. Fără nicio legătură cu nimic, pot fi contactat în privat.

                    

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.