Acum 13 ani…

Acum 13 ani, pe 4 decembrie, ajungeam acasă după școală plin de sânge și cu geaca direct pe piele după ce prietenul fetei de care eram îndrăgostit rupsese tricoul de pe mine și mă mușcase de gât. Îmi plăcea mult tricoul ăla, îl luasem din Paris cu 9 euro.

A trebuit să îi mint pe ai mei că m-am bătut cu un străin care s-a luat de mine. Nu le puteam spune că în seara dinainte fata de care eram îndrăgostit mi-a zis că ar trebui “să încetăm” și eu după câteva beri m-am apucat să îi trimit prietenului ei SMS-uri cu urări de bine, el urmând să mă sune și după ce ne-am înjurat un pic reciproc, am hotărât să ne batem ziua următoare la școală. Trebuia să ne întâlnim în spatele cantinei înainte de prima oră.

Dimineața în autobuz am spart căștile cu Rammstein ca să intru în starea necesară pentru ce avea să urmeze. Mi-am luat o cafea de la automat și am așteptat acolo degeaba, că nu a venit. M-am dus apoi la el la clasă și am hotărât iar să ne batem la finalul orelor. Eram amândoi foarte organizați și diplomați. Între timp a aflat și restul liceului și când am ieșit la finalul orelor din clădire, se strânsese o mulțime însetată. Nu cred că a pariat cineva de acolo pe mine, nu știu dacă era cineva atât de prost. Nici eu nu eram atât de prost încât să pariez pe mine, dar eram suficient de prost cât să vreau să o duc la capăt.

Am hotărât să mergem în spatele unui magazin de lângă școală. Pe drum mi-am aprins o țigară și colegii făceau mișto de mine, că fumez ultima țigară. Am avut bunul simț să îmi dau jos inelele, de teamă să nu rămân cu bucăți din fața lui pe mâini. A fost degeaba, că oricum habar n-aveam să mă bat și nu am reușit să îl lovesc, dar na.

Ca să n-o mai lungesc, n-am reușit să-i prind niciuna, nici el mie, iar după cum îmi amintesc eu, la un moment dat l-am prins de gât de la spate, el s-a aplecat și a dat cu mine pe jos. S-a pus pe mine și cu o mână mă ținea de păr și îmi împingea fața în pământ în timp ce… mă mușca de gât. La modul serios. M-am revăzut recent cu toată gașca din liceu și mi-a zis unul dintre colegi că se apucase să dea cu picioarele în el și el tot înfipt în gâtul meu stătea. Am și acum cicatricea, nu se duce nicăieri. A fost romantic. E o poză cu mușcătura în Jurnalul unui licean.

Ne-a despărțit un trecător și asta a fost. Până câteva luni mai târziu când m-a oprit afară la finalul orelor și mi-a zis că dacă nu șterg de pe blog postările legate de fata de care eram îndrăgostit, mă bate. Cum eram obișnuit cu amenințări din-astea de mult de când scriam eu pe interneți și cum nu am șters niciodată nimic, a trebuit să îi refuz oferta. Și a sărit să mă bată, iar atunci mi-a prins un pumn zdravăn în ureche care s-a resimțit ceva timp de atunci.

Cam atât. Am avut ocazia câteva luni mai târziu să fiu cu fata de care fusesem îndrăgostit, dar între timp mă furase altă fată și a trebuit să zic pas. Dar sunt sigur că încă mai avem șanse, trebuie doar să-i scriu eu sau ceva, dar uit tot timpul. Scrie-mi tu. Hai să bem o cafea sau să ne căsătorim, nu știu. Ce faci mâine? Ai ceva treabă pentru tot restul vieții?

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.