Homofobia

Îmi displac enorm lucrurile care nu au sens, în spatele cărora nu pot găsi un raționament, îndeosebi dacă sunt și dăunătoare. După credința în zei ori diverse ființe supranaturale și superstiții, homofobia probabil e următoarea pe listă. E ajutată și de faptul că își are rădăcinile în religie.

A explodat internetul recent, odată cu legalizarea căsătoriilor între homosexuali în SUA, și am dat întâmplător pe Facebook peste niște comentarii legate de homosexuali.

Ma, pe scurt nu am nimic cu cei care sunt gay, atata timp cat nu isi arata tandretea in public, dar sa se casatoreasca? Wtf. Din casatorie, teoretic, trebuie sa rezulte niste roade, care sa duca specia mai departe. Nu pot intelege de ce nu pot fi gay si atat, de ce vor sa aiba acte, acelasi nume ‘n shits.

Traducere: nu am nimic cu homosexualii, cât timp nu au aceleași pretenții de bun simț pe care le are orice om, cum ar fi să își arate “tandrețea” în public, ori să aibă aceleași beneficii legale pe care le are un cuplu heterosexual care se căsătorește. Pur și simplu nu ar trebui să se poată căsători, dragostea lor e diferită ori inferioară față de a restului lumii, iar căsătoria nu își are rostul dacă nu produci copii, de-asta există căsătoria în societate. Nu înțeleg de ce nu pot fi homosexuali și atât, fără să aibă pretenția la niște drepturi banale pe care oricine altcineva le are, că dacă ești homosexual, nu te mai încadrezi în categoria “om”. De ce vor să aibă același nume, cu acte și toate cele? De ce s-ar căsători cu persoana iubită, ca restul lumii?

Nici nu ar prinde bine lumii să existe mai multe cupluri care să adopte copii fără familii.

pentru ca sunt anormali? iar casatoria este, prin definitie, baza unei familii normale si sanatoase, adica uniunea dintre un barbat si o femeie? eu n-am nimic cu homosexualii si sunt 100% convinsa ca nici [persoana de mai sus], insa dorinta asta de a iesi in evidenta, gay pride samd sunt lucruri care nu-si au locul intr-o societate functionala. poti sa fii homosexual in privat, fara sa ai pretentia la casatorie, adoptie samd.

Traducere: homosexualii trebuie discriminați fiindcă sunt anormali din punctul meu de vedere, prin prisma mentalității mele, în niciun caz din punct de vedere genetic ori ca rezultat al unui studiu științific care să le ateste anormalitatea ca fapt și nu doar opinie generală egală cu cele vis-a-vis de gustul anumitor mâncăruri. Biblia spune niște chestii despre căsătorie care nu trebuie ignorate. Familia nu poate exista ori fi “normală” și “sănătoasă” decât cu un bărbat și o femeie în vârf și neapărat căsătoriți, că asta stă la bază. Nici eu nu am nimic cu homosexualii, doar că le-aș îngrădi unele drepturi de bază pe care orice om le are în societate. Să fie homosexuali în privat, fără pretenția la aceleași drepturi ca cei din jur.

Din nou partea cu adopția. Ce rău ar fi. Cât despre paradele alea, personal, și mie mi se par stupide și de prost gust, dar mă limitez la a avea o părere despre un eveniment, nu îmi afectează părerea vis-a-vis de discriminarea unor oameni pentru felul în care s-au născut. Comportamentul ăla extravagant e un rezultat al discriminării, îmi e greu să îl condamn pe deplin fiindcă îmi imaginez cum e să fii homosexual, mai ales în România, dar nu știu ce efecte are acea discriminare asupra unei persoane, nu îi condamn pentru că se afișează atât de “in your face”, e un deget mijlociu pentru homofobii dintr-o societate care îi asuprește. De acord că paradele alea sunt lucruri “care nu-și au locul într-o societate funcțională”, dar asta fiindcă într-o societate funcțională, homosexualii nu ar fi discriminați și nu ar avea de ce să facă chestiile alea, așa că problema nu e cu homosexualii, ci cu homofobii. Ei sunt rădăcina problemei, din cauza lor au loc parade de genul ăla.

Sunt ateu și într-o măsura mult mai mică comparativ, și eu sunt discriminat și mă simt mândru că sunt ateu ca urmare, aș putea zice că a fost cea mai mare realizare a vieții mele și probabil întotdeauna va fi. Asta doar din cauză că majoritatea oamenilor nu sunt capabili să își descătușeze mintea și ne discriminează, că de sine stătător, faptul că sunt ateu nu mi se pare cine știe ce reușită, mi se pare ceva banal și de bun simț. Într-o lume normală în care ateismul ar fi norma și nu am fi discriminați, nu aș milita pentru el și nu aș fi așa fervent în afirmațiile mele antiteiste, pentru că nu ar fi nevoie. Dar lumea evoluează, oricât de încet, și viitorul va duce lipsă de homofobi și credincioși.

O altă individă a publicat articolul ăsta, un articol de o prostie cruntă.

Întotdeauna au fost homosexuali, chiar și când oamenii au scris biblia, l-au făcut pe “Dumnezeu” homofob fiindcă erau oameni simpli, iar homosexualitatea era ceva ce îi speria, nu aveau posibilitatea de a o înțelege. Autorul articolului folosește biblia ca punct de reper și compară homosexualitatea cu furtul, adulterul, și înșelătoria, și nu i se pare că e ceva fundamental greșit cu biblia și învățăturile ei.

Cum poți pune eticheta “greșit” pe natura altor oameni? Natură pe care nu au ales-o, la fel cum tu nu ai ales să îți placă fasolea și nu mazărea. “Vă iubim, dar greșiți” e un mod de a ascunde sub un voal de aparentă toleranță bigotism, ignoranță, și inabilitatea de a înțelege realitatea. Căsătoria între homosexuali presupune dragoste, un lucru frumos, cel mai frumos, dar e o dragoste pe care nu o înțelegem, prin urmare nu o acceptăm și nimeni nu ar trebui să o simtă și să îi fie permis să se bucure de ea. Ăsta e raționamentul lor.

Problema cu biblia e că meltenii care au scris-o erau prea visători și au țintit prea sus, încercând să creeze o lume idilică în mințile lor primitive punând restricții de la “Dumnezeu” pe o sumedenie de lucruri aberante, astfel că e imposibil prin propria natură umană să îl satisfaci pe “Dumnezeu” pe deplin și e extrem de simplu pentru orice om cu un grăunte de bun simț să pună la îndoială mizeriile scrise în biblie și în final chiar existența unui așa-zis zeu. Încercarea lor de a crea o lume idilică din perspectiva lor s-a întors împotriva lor fiindcă nu s-au mulțumit doar cu un deget.

Alte articole:

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.