• Home
  • Diverse
  • Un bărbat îl recunoști după cum tratează femeile

Un bărbat îl recunoști după cum tratează femeile

În decembrie 2020 am citit opiniile lui Sorin Lavric despre femei, individul fiind un senator din partea AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, în caz că citești asta într-un viitor idilic în care existența partidului ăsta e doar o mențiune rușinoasă în istoria României.

Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată. – Sorin Lavric, victimă a unui retard mintal

Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios. – Sorin Lavric, scăpat în cap în copilărie

Voiam să scriu atunci despre bezna din mintea acestui filozof și a oamenilor care au votat cu partidul ăsta infect, dar n-am mai făcut-o. Voiam să scriu despre câteva femei de excepție care au avut în doar câțiva ani un impact mai mare asupra lumii decât va avea Sorin Limbric în toată viața lui, dar voi lăsa doar lista asta cu 125 de femei care au schimbat lumea, fie prin activism, prin descoperiri științifice, prin artă, prin filantropie, ori prin alte căi, și toate astea într-o lume plină de bărbați viermi misogini ca Sorin Lavric care doar le-ar fi văzut cu o tigaie într-o mână, cu o mătură în cealaltă, cu un copil în a treia, și cu un ștromeleag în a patra.

În același timp, nu trebuie să căutăm femei care au schimbat lumea pentru a descoperi femei extraordinare; le vedem peste tot în jurul nostru, în viețile noastre cotidiene, sunt femei obișnuite care merită mai mult respect și admirație decât merită Sorin Lavric aerul pe care îl respiră. Tragedia e că poate nici măcar unei zecimi dintre ele nu le e acordată stima pe care o merită doar pentru că-și păstrează sănătatea mintală într-o lume de Lavrici.

Ironia pe care o creează deficitarii ca Sorin Lavric prin comportamentul și opiniile lor primitive față de femei este că exact lucrurile astea sunt un motiv în plus să admirăm toate femeile din jurul nostru. Viețile lor de zi cu zi sunt pline de greutăți și piedici puse acolo de acei indivizi sever disfuncționali, dificultăți pe care noi, ca bărbați – bărbați, nu scursuri ca Sorin Lavric, nici nu le conștientizăm. Cu toate astea, ele triumfă. Zilnic. Doar asta le face demne de admirație.


Am scris în trecut și despre Leon Dănăilă și femeile care îl admiră.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.