• Home
 • Diverse
 • Despre vaccinuri și oamenii care luptă împotriva lor

Despre vaccinuri și oamenii care luptă împotriva lor

Am scris articolul de mai jos în martie 2017, în urma unor manifestații publice pentru ilegalizarea avortului. Am menționat atunci că se aplică perfect și homofobilor care vor persecutarea legislativă a homosexualilor. Astăzi îl public din nou, cu câteva omisiuni și adăugiri mici pe care le-am evidențiat, de data asta fiindcă se aplică și oamenilor care sunt împotriva vaccinurilor. Ca și ultima oară, fac asta în urma unor manifestații publice.


Mi se pare că manifestațiile recente împotriva obligativității vaccinurilor sunt un exemplu concret de cât de needucați și de cât de rezistenți la educație suntem; pentru că adevărul e extrem de ușor accesibil majorității dintre noi și dintre cei care au luat parte la acele manifestații, dar suntem atât de reduși mintal și în așa hal de demenți și încrezuți, fără niciun fundament care să ne sprijine, încât nici măcar nu acceptăm posibilitatea că ne-am putea înșela, nici măcar pentru o secundă, cât să ne propunem, pentru noi înșine, din dorința de a înțelege lumea mai bine și a fi oameni inteligenți, să căutăm adevărul. Căci este acolo adevărul, e ușor accesibil și ușor identificabil, e cel care nu presupune conspirații pe cât de fantastic de complexe, pe atât de ridicole, e cel care nu presupune genul de scenarii de subjugare a omului de rând inspirate din romane fictive, e cel care nu e propagat de cele mai multe ori de oameni care literalmente nu au o educație semnificativă în domeniu dincolo de a citi articole de pe bloguri online ori cărți scrise de indivizi anonimi care poate au educația respectivă în spate, dar sunt pur și simplu incompetenți și în comunitatea științifică de care aparțin sunt batjocura tuturor.

Cumva preferăm să ascultăm de acești 0.1% cu încrederea ce ne-au clădit-o filmele în care un singur om de știință știe când și cum se va sfârși lumea și toți râd de el și apoi ghici ce, are dreptate. Adăugăm și frica omului de rând, a omului mic, că “sistemul” îi vrea răul ori subjugarea pentru a profita cumva de pe urma lui, justificându-și poate deseori propriile neajunsuri în felul ăsta, aruncând vina pe o forță malițioasă inexistentă, și avem astfel rețeta pentru un om în toată firea incapabil să înțeleagă și să accepte realitatea. Culmea e că absolut toți dintre noi vedem în viața de zi cu zi incompetenți în poziții de putere, în poziții în care știm că nu au sub nicio formă ce căuta, însă când vine vorba de acei 0.1% de oameni care pe hârtie sunt competenți și în realitate niște imbecili, alegem să îi credem, contrar bunului simț, doar fiindcă ideile lor ne hrănesc temerile menționate mai sus și explică ce pretind ei că e realitatea într-un mod ușor de înțeles.

Refuzăm să punem la îndoială lucrurile pe care credem că le cunoaștem și fără portița asta, fără acceptarea doar a posibilității că adevărul ar putea fi altul decât cel în care credem, literalmente nu există posibilitatea să avansăm. Intelectual rămânem primitivi, și preferăm asta, fiindcă necesită cel mai puțin efort. E mare lucru, aparent, să renunți la niște idei pe care le-ai acceptat deja. Cu toate astea, toți ne dorim o lume mai bună și pretindem că luptăm pentru una, dar când ni se explică greșelile pe care le facem și cum contribuim de fapt la degradarea societății, devenim defensivi și acuzăm criticii de imoralitate. Orice raționament simplu și de bun simț reușim să-l ignorăm și chiar să ne convingem că e de fapt aberant, când în mod clar, ca 2+2=4, ne înșelăm.

Dacă urmezi firul logic al oricărui așa-zis argument pe care îl oferă oamenii ăștia pentru acțiunile lor și manifestațiile la care au participat, pur și simplu le distrugi acele așa-zise argumente. Le nimicești fără urmă de dubiu, pentru că argumentele lor sunt în așa hal de slabe și iraționale, că e extrem de ușor să le dobori. Problema e că oamenii ăștia nu înțeleg că greșesc oricât de evident și simplu ar fi de văzut asta, iar asta e fiindcă pe ei nu îi interesează adevărul. Nu îi interesează dreptatea. Pentru că dacă îi interesa, își puneau de la început niște întrebări simple și de bun simț ale căror răspunsuri ușor de aflat i-ar fi determinat să își schimbe opinia. Dar oamenii ăștia, în ciuda declarațiilor lor și oricât de tare ar susține asta, nu sunt interesați de adevăr. Ei sunt interesați de adevărul pe care și l-au creat pentru ei înșine, pe o bază emoțională, care face pentru ei viața cât mai simplă și mai ușor de înțeles. Oamenii ăștia nu vor efortul intelectual necesar pentru a vedea adevărul, ori pentru a accepta că nu îl pot înțelege și că majoritatea nu îl înțelegem și e perfect în regulă (mă refer aici la știința din spatele adevărului), ei preferă confortul ignoranței, și oricine periclitează acel confort, indiferent că demonstrează pericolul acelui confort și degradarea categorică pe care o aduce, va fi primit cu ostilitate. În fond, asta e deseori mintea unui om de rând, simplu: un loc confortabil, ferit de amenințarea adevărului.

În concluzie, ce vreau să spun e că e extrem de rușinos și profund dezamăgitor ce se întâmplă și că simpla existență a oamenilor care susțin ideile astea aberante este o povară și un pericol pentru toți oamenii normali. Simpla lor existență ne sugrumă și ne trage pe toți în jos în mocirla pe care ei o numesc societate sănătoasă.

Dacă ai participat la activitățile recente împotriva obligativității vaccinurilor sau dacă susții ideile acelor oameni, îmi pare rău. Îmi pare rău pentru mine și pentru toți oamenii ale căror vieți tu le îngreunezi. Îmi pare rău pentru oamenii cărora, nu neapărat direct, le provoci suferință, ca o voce printre mii de alte voci ca a ta. Eu înțeleg că tu crezi că faci un bine, dar când realitatea e alta și tu ești incapabil să vezi asta, nu mai contează intenția ta. Existența ta mă întristează, și în lipsa unei alte soluții, m-ar bucura enorm dacă aș putea vorbi despre existența ta la timpul trecut; pentru că nu mai e de mult acceptabil să ne amăgim cu speranțe naive că te vei schimba. Cine a spus că e ridicol să urmărești pace prin război pur și simplu nu a înțeles nimic de la nimic. Și mă opresc aici. Mă abțin.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

33 comentarii

 • Armand Bogdan Dudu

  14/08/2017 la 09:06

  Vezi ca la prima vedere e usor atacabil numai dupa faza asta. ” oameni care literalmente nu au o educație semnificativă în domeniu dincolo de a citi articole de pe bloguri online ori cărți scrise de indivizi anonimi care poate au educația respectivă în spate” Pentru ca prostul vine si zice da dar nici tu nu ai calificari, ignorand complet ideea ca tu il trimiti CATRE oamenii calificati.

  Reply
 • Armand Bogdan Dudu

  14/08/2017 la 09:17

  Ca idee, incepe sa nu imi mai pare rau de urmasii lor nevaccinati pentru ca exista riscul ca ei sa perpetueeze ideile parintilor. Asa ca de bine de rau, ideile astea o sa moara la un moment dar, literally and figuratively.

  Reply
 • Zenit Amurg

  14/08/2017 la 10:44

  Dar tu in solda cui te afli,domnule autor!?ca nici calificat nu pari..invarti bine slovele,lovesti la sensibilitati,manipulezi ordinar si tu vorbesti de adevar,ma rog, il sugerezi!?dar tu ce pregatire stiintifica ai?

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   14/08/2017 la 15:02

   haha, chiar zicea cineva ca vor veni prosti care vor spune exact ce spui tu. nu am boss educatia stiintifica necesara, nu am pretins niciodata asta, dar tocmai de-aia nu imi permit sa contrazic consensul stiintific stabilit de mii de oameni din intreaga lume care au educatia respectiva. ce am, spre deosebire de tine si oamenii ca tine, e bunul simt de a vedea slabiciunea intelectuala necesara credintei in conspiratii aberante.

   Reply
  • Armand Bogdan Dudu

   14/08/2017 la 15:12

   Dar pe tine cine te-a platit sa zici ca blogul e platit de big pharma care e platita de big masoni care sunt platiti de cercurile si ovalele de illuminatti care vor raul POPORULUI ROMAN. MEDICAMENTEEEEEEEEE . Ah, stai, nu… HOMEOPATIEEEEEE.

   Reply
   • Ovidiu Avrămuș

    14/08/2017 la 15:24

    Maria, delirezi daca chiar crezi ca majoritatea nu sunt impotriva vaccinurilor. pe de alta parte, si educatia pana in clasa a 10-a e obligatorie. cine e statul sa va spuna voua sa va educati copiii? unde e dreptul de a alege? nu vreti sa iesiti in strada?

    Reply
    • Cora Maria

     14/08/2017 la 16:14

     Eu , din principiu, sunt contra. Când tu, ca stat, nu asiguri stoc, nu asiguri continuitate, nu faci campanii de informare, nu faci educație sanitară, nu îți asumi riscurile ce pot apărea, atunci de ce mă obligi?
     Dacă tu, autoritate, îmi impui vaccinarea, asumă-ți consecințele.
     Anul trecut au murit copiii din Argeș. Au fost suspiciuni că au murit ca urmare a vaccinărilor cu un lot de vaccin din Kazahstan, neomologat pe piața europeană. A fost cineva condamnat? Sau ai auzit de vreun proces?
     Și acum sunt realistă: selecția naturală trebuie să își facă datoria.

     Reply
   • Armand Bogdan Dudu

    14/08/2017 la 15:26

    Discutia cu obligativitatea a intervenit in mom cand cei care nu vaccineaza au devenit din pareri insulare pericol pt majoritate. Pentru ca imunitatea functioneaza si la nivel de individ si la nivel de comunitate si e facuta sa ii protejeze si pe aia care nu pot fi imunizati din motive medicale. Si da exista efecte adverse pt vaccinuri asa cum sunt si pt algocalmin dar incidenta lor fata de riscul nevaccinarii fac vaccinarea o alegere mai..inteleapta. Si nu, nu castiga nimeni bani grei din vaccinuri, ar face mai multi bani companiile producatoare de medicamente din epidemii.

    Reply
   • Ion Lorin

    15/08/2017 la 11:07

    Fake news sunt stiri false! Citeste si tu un manual de Biologie cl. VI a, vaccinarea este frauda/falsitate ca si blogul tau, nu injectezi mercur si enzime canceroase si spui ca injectezi Sanatate, decat daca nu ai citit un viata ta un prospect de vaccin!

    Reply
    • Ovidiu Avrămuș

     15/08/2017 la 12:43

     da ba tembelule, stiu traducerea in romana a celor doua cuvinte alaturate, eu te intrebam daca la articolul meu te-ai referit, fiindca a numi orice de pe un blog de opinie “fake news” arata ca esti un imbecil care foloseste aleatoriu termeni pe care nu ii intelege, ceea ce pare a fi realitatea in cazul tau.

     nici nu stii despre ce vorbesti, “enzime canceroase” nu exista in medicina, doar pe blogurile online pe care le citesti tu. nu intelegi nici felul in care functioneaza vaccinurile, fiindca exista o explicatie simpla pentru ce mintea ta primitiva zice ca nu are cum sa fie, dar pe tine nu te intereseaza sa inveti, pe tine te intereseaza sa iti protejezi ignoranta si sa nu faci prea mult efort mintal, ca ti-e prea frica de realitatea care ti-ar perturba confortul.

     Ion, uite care-i faza, tu in realitate esti un imbecil. asta nu e o opinie, e ceva obiectiv usor observabil dupa 10 secunde petrecute pe profilul tau de Facebook (literalmente 10, destul cat sa vezi poza de la cover care e o cretinitate sinistra, apoi restul profilului nu face decat sa iti aprofundeze prostia). stiu ca nu crezi asta, esti absolut convins ca nu e asa, si e oarecum normal sa fii convins ca nu esti, dar asta nu schimba realitatea. sper sa nu faci niciodata copii si sa nu fii niciodata implicat in niciun fel in educatia cuiva.

     Reply
     • Ion Lorin

      15/08/2017 la 12:51

      Mai nimeni, faci risipa de talent, enzime canceroase sunt si in tine daca te-ai vaccinat in ultimii 10 ani, se face o analiza la serul de vaccin si te las pe tine sa afli ce analiza este! Sanatate!

      Reply
      • Ovidiu Avrămuș

       15/08/2017 la 13:11

       Ion, termenul “enzime canceroase” literalmente nu exista in medicina. intelegi? nicio analiza nu va gasi ceva ce nu exista CA TERMEN in medicina. intelegi? la fel cum nicio analiza nu va gasi niciodata “paraziti magnetici” sau “bacterii nucleare”, pentru ca sunt inventate de mine. intelegi?

       nu pot sa imi imaginez in ce hal de defect sa fii ca sa nu poti intelege ca un domeniu in care doar ca student petreci 7 ani nu e atat de simplu incat sa il poti intelege dupa cateva ore citind aberatiile unor oarecare pe internet. serios, probabil ca chiar suferi de ceva diagnosticabil daca esti incapabil sa iti cunosti limitele, poate suferi de un soi de grandomanie care nu-ti permite sa realizezi ca nu poti pocni din degete si sa fii instantaneu capabil sa contrazici oameni care si-au dedicat vietile studiind ce tu combati.

       Reply
 • Camelia Lupsa

  14/08/2017 la 21:31

  Si pe lingă faptul ca nu ai de ales ,exista persoane cărora un vaccin le poate inrautati starea deja precară,a doua treaba e ca nu sunt de acord sa fiu obligată sa fac un vaccin de care imi este teama ca nu este fara urmări cumpăram vaccinuri de la vecini care le vind pt bani si noi le cumpăram bineinteles pe cele mai ieftine sa nu vlăguim bugetul .siguranta persoanelor este pusă subt semnul întrebării .

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   15/08/2017 la 01:12

   1. fiindca tu iti imaginezi ca nu ar exista exceptii la obligativitatea asta atunci cand e cazul. legea respectiva nu mentioneaza nimic nici de starea vitala a celor ce primesc vaccinul, poate astia vor sa vaccineze si cadavrele, asa ca ar trebui sa ne opunem.

   2. atunci lupta pentru vaccinuri mai bune.

   Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.