Centura de siguranță în Bolt și Uber

De fiecare dată când merg cu Uber sau Bolt și centura e inutilizabilă, las 3 stele. Inițial lăsam una, dar a început să îmi pară rău de șoferi – mai mult decât le pare lor rău de pericolul asupra sănătății/vieții mele. La Bolt selectez “trip safety” ca motiv și scriu “seat belt unavailable in the back”. Uber din păcate nu te lasă să explici problema.

Se întâmplă oarecum frecvent, dar mai rar decât acum un an de zile. Rating-ul e important pentru șoferi și poate a funcționat, poate s-a dus vorba printre ei că sunt pasageri care nu oferă un rating bun când nu își pot pune centura. S-or fi mirat oamenii când au auzit că unor pasageri nu le place să fie puși în pericol? Probabil, că sunt români, dacă erau mai puțin români nici nu mai ascundeau centurile. Sunt șoferi care mă întreabă dacă locuiesc în străinătate când mă văd punând centura, că mai nimeni nu o folosește, ori dacă am teamă de mers cu mașina, ori mă anunță că nu e obligatorie centura DE SIGURANȚĂ. Da, merci.


După numeroase comentarii de genul ăsta lăsate de-a lungul timpului, mi-au scris cei de la Bolt să mă asigure că ia treaba asta în serios și că e ceva ce se întâmplă rar. Le-am explicat eu cum stă treaba în Craiova. Poate se mai mișcă ceva.

Acum doar dacă am putea educa cumva pasagerii – adulți, oameni în toată firea – să poarte centuri DE SIGURANȚĂ, chiar și pe bancheta din spate, unde pericolul poate fi chiar mai mare, culmea. Las aici articolul ăsta scurt pentru fix acești oameni, e foarte relevant:

→ Să nu purtați centura când stați în spate, că nu ajută la nimic

ACTUALIZARE: Răspunsul de la Bolt:

Alte articole:

3 comentarii

  • Denisa Chirițescu

    20/11/2022 la 14:14

    Anul trecut când eram insarcinata și făceam drumuri mai des cu Bolt, la fel pățeam și eu. Se mirau ca întreb UNDE e centura de siguranță sau ca doresc sa o pun. Unii îmi spuneau ca asa e masina, fără centuri, alții ca le au dar sunt băgate pe sub huse, ca nu le folosesc pasagerii. Și eu dădeam review de mijloc și menționam lipsa centurii de siguranță, însă nu am fost vreodată contactata înapoi pe subiectul asta.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.