Review – ‘The Walking Dead’

twd

Developer/publisher: Telltale Games
Gen: aventură, groază
Website
Lansat: 24 aprilie 2012 – ep.1; 20 noiembrie 2012 – ep.5 (PC, X360, PS3, PS Vita, MAC, iOS)
ESRB: M
Trailers: Teaser Trailer, Debut Trailer

‘The Walking Dead’, la fel ca și benzile desenate după care a fost inspirat, ca și serialul cu același nume, nu e un joc despre zombi, nu e un joc despre apocalipsă, și nu e ca alte jocuri tipice în care apar “nemorți”. ‘The Walking Dead’ e un joc despre umanitate, moralitate, curaj, compasiune, și sacrificiu.

twd1În cele 5 episoade ale jocului urmărim lupta pentru supraviețuire a unui grup de oameni disperați și avem de multe ori responsabilitatea să avem grijă de ei și să păstrăm pacea în grup, încercând tot posibilul să îi mulțumim pe toți. Asta înseamnă că trebuie de multe ori să luăm decizii grele, cum ar fi să mințim o persoană dragă pentru a nu o îngrijora sau să îi spunem adevărul, arătându-i că avem încredere în acea persoană și în același timp încercând să o liniștim. Alteori, fiind puși în situația în care două persoane au viața în pericol, trebuie să alegem pe care o vom ajuta prima oară, riscând ca cealaltă persoană să moară drept consecință, sau, dacă nu ne mișcăm repede, să moară ambele persoane. La un moment dat, aflați într-o situație foarte proastă privind mâncarea, suntem responsabili să alegem cine primește puținele resurse rămase și cine nu. În alte situații ne aflăm pe punctul de a ucide o persoană care la rândul ei poate a încercat să ne ucidă pe noi sau pe alți membri ai grupului, și trebuie să decidem dacă o lăsăm în viață sau dacă o ucidem, luând totuși în considerare ce consecințe va avea decizia noastră asupra altor persoane, relației noastre cu alte persoane, sau asupra șanselor noastre de supraviețuire. Toate deciziile pe care le luăm în joc au un impact mai mic sau mai mare asupra relației cu celelalte personaje sau asupra felului în care va decurge povestea.

Astea sunt doar câteva exemple din numeroasele decizii grele pe care noi, ca jucători, trebuie să le luăm pentru binele nostru și al grupului, decizii care se întind de la a alege despre ce vrem să vorbim cu o persoană, până la a alege dacă acea persoană trăiește sau moare.

twd2Unul dintre aspectele grozave ale jocului e felul în care decurg conversațiile, și anume acordând jucătorilor puterea de a decide ce să spună, dacă vor să spună ceva, de multe ori fiind și tăcerea o opțiune. Toate deciziile din joc trebuie luate într-un interval scurt de timp, fie ele decizii privind replicile dintr-o conversație sau viitorul unei persoane, jucătorii fiind forțați astfel să gândească rapid și să acorde importanță consecințelor acțiunilor lor, existând posibilitatea ca fiind presați de timp, să facem o alegere greșită pe care apoi o vom regreta.

The Walking Dead represents a jewel in the realm of episodic adventures. This game will shock you. It’ll make you cry and curse. One of the most memorable gaming experience we’ve had in a long time. Don’t miss out on it. – ActionTrip

Overall this game was a unique experience that is not your everyday type of game, but is worth playing and I would suggest this game to almost anyone. It is a game that simply tells a beautiful and tragic story. It sucks you in emotionally and does not let go. – GamingTrend

There are really too few game elements in The Walking Dead to justify calling it a game. Its amazing world, great voice actors and the tough decisions it throws at you constantly will have you completely forget about this though. It’s a compelling story that grabs you from the opening of the game and doesn’t let go until its controversial ending in the last chapter. The intelligent choice-system gives you the feeling that you’re creating your own story, which is why you’ll lose yourself in the characters in no-time. It never gets really challenging, but for those who enjoy a good story, it’s a great enrichment of the Walking Dead-universe. – Gamer.nl

Mai multe »

twd3Toate cele de mai sus și multe altele despre care nu am vorbit fac din ‘The Walking Dead’ un joc grozav ce ar trebui jucat de toată lumea, el concentrându-se mai mult pe poveste, personaje, și sentimente decât pe gameplay, fiind astfel mai ușor de “manevrat” de cei care nu obișnuiesc să joace jocuri video. E genul de joc în care ajungi să ții cu adevărat la personaje și din care poate poți învăța câte ceva despre tine, ca persoană, despre oameni în general, și poate despre multe alte lucruri, depinde de fiecare.

Detaliile tehnice nu le voi discuta fiindcă sunt irelevante și nu despre asta am vrut să vorbesc.

Media notelor a 31 de critici ajunge la 9.2, iar media notelor a peste 1000 de jucători ajunge la 8.6.

Nota mea: 9/10

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.