Nu fi un boșorog acerb

Nu se întâmplă des ce urmează să se întâmple acum, dar azi lăsăm ostilitatea deoparte și o combatem pe-a altora. Azi vorbim despre Pokémon Go.

Înțeleg reacția inițială de a ți se părea un joc stupid și de a blama oamenii care îl joacă. Asta se întâmplă doar pentru că sunt brusc foarte mulți oameni care au o nouă activitate care nu te interesează și la care tu nu iei parte. Ești sceptic și instinctiv oamenii ăia ți se par nebuni, dar dacă dai jos ochelarii de babalâc și privești lucrurile mai relaxat, descoperi că Pokémon Go pur și simplu e cel mai mișto joc mobil de până acum.

E distracție copilărească pură de care se poate bucura și un adult. E literalmente ca o vânătoare de comori globală, și cui nu îi place o vânătoare de comori? Ieși din casă și te plimbi peste tot căutând chestii care te ajută să avansezi în joc, iar alături de tine sunt o mie de alți oameni în apropiere care fac același lucru și cu care poți interacționa în cadrul jocului și în realitate.

Jocul are o chestie numită “momeală”, iar când pui momeala undeva, atrage pokemoni, doar că momeala asta e vizibila tuturor și atrage și oameni în căutare de pokemoni. Am văzut poze cu grupuri de zeci de oameni strânși toți la un loc doar pentru că pusese cineva o momeală acolo. Zeci de oameni străini ce iau parte la aceeași activitate distractivă ca și tine și cu care poți interacționa fizic în timp ce vă jucați prin oraș. Cum nu vi se pare ăsta cel mai mișto lucru?

Avem filmul ăsta, și filmul ăsta. Cât de distractiv pare, nu?!

Din nou, trebuie să privești treburile astea ca fiind inocente, distracție pură și atât. Că sunt oameni care abuzează de joc, asta e altceva. Orice lucru bun e abuzat, dar asta nu înseamnă că acel lucru e mai puțin bun din cauza asta.

ACTUALIZARE: Pokemon Go: Unite NYC →

Alte articole:

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.