Cum tratăm clienții în România #3

eMAG

Făcut comandă la eMAG la o folie pentru un telefon, folie vândută de un partener. Într-o zi sau două mă sună partenerul să îmi spună că nu o mai au de fapt pe stoc. Fac altă comandă, tot de la un partener, iar mă sună să îmi spună că de fapt nu o mai aveau pe stoc. Fac încă o dată, tot de la un partener, de data asta mă sună să îmi spună că mai au una, dar e spartă (era de sticlă). Fac încă o dată, tot de la un partener, asta ajunge cu bine într-un final. Cine a mai pus folie pe telefon știe că folia în sine e protejată de alte două folii și are niște abțibilduri în colțuri, numerotate cu 1 și 2, ca să știi în ce ordine să le dezlipești. Am dezlipit numărul 1, ca apoi să realizez că nu era numerotată corect și s-a dus folia, nu mai era utilizabilă după ce am tot învârtit-o eu în mână. Era românească.

Am făcut încă o comandă la eMAG, tot de la un partener (eMAG nu vinde folie pentru modelul respectiv). A ajuns, însă la firma de curierat figura că trebuie plătită ramburs, deși o plătisem deja cu cardul. Am sunat la eMAG, au vorbit cu curierul care a așteptat cu mine, și a trebuit să o ia înapoi la depozit până se soluționează problema, care ar fi trebuit să fie în ziua următoare. Nu a venit nici joi, nici vineri, deci nenea ăla de la eMAG cu care am vorbit în prima seară nu a făcut nimic. Am sunat vineri seara din nou la eMAG și iar degeaba, nu s-a întâmplat nimic. Luni am sunat la firma de curierat (X Curier) și situația era aceeași, figura cu plată ramburs la ei. Am sunat apoi și la Intellisec, partenerul eMAG de la care am luat-o, și a rămas că mă sună înapoi după ce verifică, fiindcă în momentul ăla doamna de la telefon primea alt apel și nu mai putea sta de vorbă cu mine. Ghiciți dacă m-au mai sunat. Marți am sunat pentru a treia oară la eMAG și au zis din nou că o să rezolve. Miercuri a ajuns folia la mine, la o săptămână după ce ajunsese în Craiova.

eMAG 2

Altă comandă, tot de la un partener (Cat Mobile), o anulez telefonic a doua zi și în timp ce vorbesc cu tipul de la eMAG primesc mesaj că produsele au fost predate curierului. Tipul zice că nu e nicio problemă, că o să le comunice că nu mai trebuie livrate. A treia zi ajung produsele și eu le ridic, că aveam mai multe comenzi active și nu știam care dintre ele e. Sunat iar la eMAG, făcut cerere de returnare. Seara m-a sunat și partenerul ca să confirme. Nu a venit curierul să ia produsele în ziua următoare. Nu a venit nici în a doua zi, nici în a treia, nici în a patra. Asta e a noua zi lucrătoare de când au zis că vor trimite curierul să le ridice. Între timp am mai vorbit și cu oamenii de la eMAG, și cu oamenii de la firma parteneră.

PG Garage/FAN Courier

Urmăresc pachetul pe site-ul FAN Courier și văd că sâmbătă a fost preluat de curierul din Craiova pentru a îl livra. Nu l-a livrat. Sun luni la FAN Courier, nu prea înțeleg ce zice aia acolo, ceva de genul “avem două pachete și nu știm de ce sunt două și nu unul”. Trebuie să vorbesc eu cu cei de la PC Garage ca să lămurim situația. Nu au număr de telefon pe site pentru departamentul care îmi trebuie mie, dar au o chestiuță drăguță unde faci cerere să fi tu sunat de ei.

“Apelurile sunt efectuate automat de centrala noastra telefonica catre numarul dvs. de telefon in timpul programului de lucru, imediat ce un consultant este disponibil.”

Am încercat de 4 ori în două zile și nu m-a sunat nimeni. Până la urmă le-am lăsat mesaj marți și am sunat din nou la FAN Courier. Fără vreo intervenție între timp, problema deodată nu mai e. “Produsele se vor livra azi.” S-au livrat ambele pachete (au fost produse mari și le-au pus separat) și asta a fost.

FAN Courier

Am mai sunat în trecut la FAN Courier Craiova și de fiecare dată abia reușesc să dau de cineva, la modul că oamenii ăștia niciodată nu răspund la telefon. Au 4 numere de telefon și nu răspunde nimeni.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.