• Home
  • Diverse
  • Am oprit senzorul de fum fiindcă mă deranja alarma oricând lua foc bucătăria

Am oprit senzorul de fum fiindcă mă deranja alarma oricând lua foc bucătăria

Am început să văd oameni care se plâng că le-a făcut telefonul un sunet menit să îi atenționeze că sănătatea ori chiar viețile lor sunt un pic în pericol și că poate ar trebui să fie doar un pic mai grijulii luând niște măsuri destul de simple și neintruzive, astfel că au decis să dezactiveze mesajele respective. Sunt un pic bulversat de reacția asta.

Sunt un pic bulversat în mare fiindcă sistemul ăsta nu a fost făcut specific pentru alerte legate de COVID-19, ci pentru o sumedenie de situații în care chiar ar putea fi de ajutor și poate ar salva vieți. Poate nu vrei tu alerte legate de virus, dar de ce ai garanta că nu vei mai fi alertat de nimic altceva? Mi se pare extrem de românească treaba; nu există lucru, oricât de bun ar fi, care să nu supere românul. Face guvernul un sistem de avertizare al cetățenilor în caz de diverse pericole, și românul e nemulțumit. Nu-i place sunetul pe care îl face telefonul o dată la cine știe cât timp pentru a-l avertiza de chestii nasoale pentru el.

Mi se pare că oamenii care își dezactivează alertele de la RO-ALERT sunt aceiași oameni care nu poartă centura de siguranță fiindcă îi „incomodează”, ori fiindcă stau pe bancheta din spate unde ești ferit de orice pericol. Îmi vin acum în minte și oamenii care cumpără prostii din-alea care se bagă în soclul centurii pentru a păcăli mașina, să creadă că ei poartă centura și să nu mai facă sunetul ăla menit să îi atenționeze că sănătatea ori chiar viețile lor sunt un pic în pericol și că poate ar trebui să fie doar un pic mai grijulii luând niște măsuri destul de simple și neintruzive.

Eram un pic bulversat când am început să scriu asta, dar o să mă opresc acum din scris fiindcă am realizat brusc unde mă aflu și despre ce fel de oameni vorbesc și nu, nu mai sunt deloc bulversat, toate lucrurile astea au sens perfect, toate reacțiile astea sunt exact reacțiile la care te-ai aștepta de la oameni. Îmi cer scuze că v-am răpit timpul, nu știu ce m-a apucat.

2020

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.