Mai putine ore la scoala

“Orele de școală și materia vor fi reduse de Ministerul Educației”

Asa suna titlul unui articol de pe Realitatea.net.

In articol scrie ca Ministerul Educatiei vrea sa limiteze cursurile la maxim 5 ore pe zi (pentru toti elevii). Nu stiu de ce, dar mie mi se pare prea frumos pentru a fi adevarat.

Puteti citi articolul mai jos.

.

Orele de școală și materia vor fi reduse de Ministerul Educației

Elevii sunt suprasolicitați. Concluzia aparține chiar reprezentanților Ministerului Educației, care sunt de părere că trei sferturi din materia școlară ar trebui eliminată, iar copiii nu ar trebui să petreacă mai mult de cinci ore la cursuri. Reprezentanții Ministerului Educației au pregătit un set de măsuri după ce mulți elevi, părinți și profesori s-au plâns că materia e prea stufoasă și, de multe ori, inutilă.

Anul acesta programele de studiu s-au reorganizat doar pentru religie, italiană și maghiară. Elevii spun că multe materii sunt inutile, altele prea încărcate și că, după șapte ore de școală nu le mai arde de nimic.

“Nu se pune accent pe practic, ci doar pe teoretic. De exemplu, nu pricep de ce să fac economie. Aș vrea să fac mai mult desen, istoria artei. Noi nu avem ore de istoria artei”, explică Corina Cristescu, elevă liceul Toniza.

Autoritățile susțin că de la anul lucrurile se vor schimba, atât în privința materiei, cât și a programului de studiu.

Elevii nu contestă utilitatea materiilor opuse domeniului general de studiu, dar susțin că este meritul profesorului când le plac fizica, matematica ori chimia, atunci când ei se specializează în arte plastice.

Ministerul Educației a cerut ca până în decembrie în fiecare județ să se formeze o comisie de profesori care să decidă cum se va reduce materia în fiecare an de studiu. În plus, două ore pe zi vor fi alocate unor materii opționale care să nu-i solicite prea mult pe elevi, cum ar fi muzică, desen sau dirigenție. O altă măsură gândită de Ministerul Educației este introducerea religiei la ultima probă a bacalaureatului.

Alte articole:

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.