• Home
  • Diverse
  • Copilul tău poate e bulit zilnic și tu nici măcar nu știi

Copilul tău poate e bulit zilnic și tu nici măcar nu știi

Cât de bine știi ce viață duce copilul tău la școală sau pe afară? Crezi că îți spune tot ce se petrece când tu nu ești cu el? Ei bine, ar trebui să faci eforturi pentru a afla, căci e posibil să-și ia buleală zilnic și să nu spună nimic acasă.

Toți am fost buliți la un moment dat în viață de diverși bulangii, unii dintre noi, spre rușinea mea, i-am și bulit pe alții. Toți copiii se bulesc între ei, într-o oarecare măsură e normal, dar uneori buleala poate depăși niște limite care pot lăsa un copil marcat pe viață.

Așa cum spuneam, și eu am fost bulangiu cândva. Atât în generală cât și în liceu aveam colegi pe care îi buleam în mod regulat, și târziu am realizat că uneori exagerez și nu e în regulă. Sigur, era super amuzant și mă distram maxim cu prietenii mei, uneori chiar îi buleam în grup pe aceia mai “slabi” dintre noi, dar știu acum că nu era în regulă și nu era deloc amuzant pentru cei buliți, chiar dacă pentru noi era super amuzant și mamă ce ne distram, super amintiri, pe bune, râd și acum când mă gândesc la toate felurile în care îmi buleam colegii, hahaha, ce vremuri! Dar nu e deloc în regulă.

Așa că vorbiți cu copiii voștri, aflați cum sunt tratați de semenii lor și în același timp cum îi tratează. Poate habar n-aveți de câte ori se întorc acasă buliți în fel și chip, ori de câte ori îi trimit pe alții acasă despicați de la toată buleala pe care și-au luat-o. Fiți vigilenți!


Mi-am amintit și de chestia asta.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.