Amintiri din generala – #11

* La inceputul clasei a 5-a am avut numele scris gresit in catalog. Am inceput anul scolar ca Liviu. – Hmm, vad ca am mai scris despre asta.

* In 5 – 8 am avut o profesoara de istorie care vorbea cam ciudat ( diriginta lui Unty :) ). La fiecare ora de istorie ne dicta pana incepea sa ne doara mana. De multe ori nu intelegeam ce spune si o intrebam de doua sau de 3 ori ce spune si pana la urma se enerva si incepea sa tipe la noi, ne intreba daca avem probleme cu auzul. (Aceeasi profesoara din primul post.)

* Prin clasa a 7-a cred, aruncam cu doi colegi cu un corn prin clasa, iar unul din ei, vrand sa dea in mine, a lovit geamul dulapului din spatele meu si l-a spart. Am luat dimensiunile geamului si am plecat de la doua ore de romana prin Lapus ca sa cumparam alt geam. L-am cumparat, ne-am intors la scoala si cand sa il inlocuim pe cel spart am vazut ca cel nou era prea mare. Nu luasem bine dimensiunile. Ne-am mai uitat o data la el, l-am luat pe cel nou si ne-am intors cu el de unde l-am cumparat ca sa il mai taiem. L-am taiat, ne-am intors la scoala si s-a potrivit de minune. Diriginta n-a aflat.

* Tot printr-a 7-a, ca niste copilasi tampiti ce eram, aruncam cu laptele celor mici pe geam, pe trotuarul din fata scolii. Cateodata cand trecea lume (desi n-am lovit niciodata pe nimeni). Intr-o zi cand aruncam noi cu tampenii pe geam, am luat un paharel de lapte si am aruncat cu el exact langa masina unchiului unuia de-a 8-a. M-a vazut ala de-a 8-a si l-am vazut si eu cum venea chitit pe bataie. Eu ce naiba era sa fac, l-am asteptat ca fraieru’ sa vina sa ma ‘aranjeze’. Am reusit sa scap nevatamat. Nu stiu cum.

* Cred ca intr-a 7-a, pe la inceputul anului, am fost mutati de la etajul 1 la etajul 3 (sau invers, nu mai stiu). In ziua aia am umplut, la propriu, gradina din fata scolii cu zeci de avioane, hartii si alte tampenii pe care le-am aruncat pe geam. La sfarsitul zilei am iesit pe geam si ii ziceam cuiva ‘Ba fi-atent ce facuram!’, razand amandoi dupa ce am vazut gradina.

* In clasa a 8-a, in majoritatea pauzelor ne strangeam cativa in fata clasei si ne jucam capra. Am asistat la multe cazaturi si am ras de multe ori vazandu-i pe altii cum se rup la capra electrica sau la valuri. Nu-mi amintesc, dar eu cred ca am reusit sa scap nevatamat. Bine, cu exceptia situatiilor in care eu eram capra si aia erau la ciuș ciuș măgăruș sau cazatura ursului din luna (n-aveau pic de mila in ei).

Alte articole:

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.