Site-ul Orange România e o mizerie #2

Anii trec și Orange România în continuare nu are bani să angajeze developeri decenți, și uite așa mai adăugăm niște chestii la lista cu lucruri care nu merg bine pe site-ul Orange.

Astăzi scriu despre o problemă pe care am descoperit-o în ianuarie (de fapt tata a descoperit-o, că eu plătesc prin aplicație). În momentul în care ai finalizat o plată, ești aici:

Tata când se loghează în contul Orange, o face doar ca să își plătească abonamentul. După ce îl plătește pe al lui, se loghează în contul mamei să îl plătească și pe al ei, așa că de pe pagina în care i se spune că plata s-a efectuat cu succes, se deloghează direct. Buton de logout care are un parametru ?returnUrl ce informează browser-ul ca după delogare să se întoarcă la aceeași pagină.

Problema e că nemaifiind logat în niciun cont, nu se poate întoarce la aceeași pagină care spune că plata a fost efectuată, așa că ajungi aici:

Ups. Nu merge nici link-ul ăla, așa că tata bagă manual adresa din nou și când să se logheze în contul mamei, folosind informațiile ei de login, descoperă că îl loghează tot în contul lui. Și nici nu mai există butonul de delogare.

Și acum mă sună pe mine, că nu știe ce să facă. Nu se poate deloga și nici nu merge să intre în contul mamei, că tot în al lui intră. Șters cookie-uri și totul merge bine acum.

Am repetat treaba asta de atunci și așa se întâmplă de fiecare dată. Au trecut 3 luni de când știu eu de problemă. În trecut au avut probleme grave la site care nici după aproape doi ani nu au fost rezolvate, până nu le-am spus eu de bubă. Oare cât o să dureze acum să rezolve problema?

Au mai avut în trecut și alte probleme despre care n-am mai scris. E de groază site-ul Orange.


Și un mic bonus, un screenshot din footer-ul site-ului:

Nu sunt în stare să folosească un flexbox să centreze și ei imaginile alea.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.