Intr-o lume in care emoticon-urile au depasit barierele internetului si au patruns si in lumea reala, uneori, pentru unii, e dificil sa se descurce fara ele. Am ajuns sa cred ca desi se presupune ca sunt menite sa ne usureze exprimarea, sunt de fapt daunatoare si cred ca ne-ar fi mult mai bine fara ele.
Au inceput sa fie atat de folosite si lumea a ajuns sa se bazeze atat de mult pe ele incat multi nu mai sunt capabili sa se exprime in scris fara sa le foloseasca, lucru care mie mi se pare absurd. Pana si unele ziare online au inceput sa foloseasca emoticon-uri, chiar si in titlurile articolelor, ceea ce este RIDICOL. Cum sa fii luat in serios si respectat cand tu folosesti emoticon-uri in articole?
Si eu folosesc emoticon-uri, dar nu atunci cand e ceva serios. Da, le folosesc pe messenger, pe forumuri, pe Facebook, si asa mai departe. Pe blog, de exemplu, nu le mai folosesc de foarte mult timp. Nu le mai folosesc fiindca eu consider ca e important sa stii sa iti exprimi sentimentele si emotiile fara prostiile alea si respect oamenii care stiu sa faca asta. Chestiile alea sunt menite sa fie folosite in conversatii banale, de zi cu zi, nu in articole din ziare, de exemplu.
Uneori, chiar si in conversatiile astea, sunt folosite exagerat de mult. Mai vad uneori pe Facebook comentarii pe la pozele unora si din 10 comentarii reusesc sa vad 5 cuvinte si 20 de emoticon-uri. Dupa ce ca lumea le foloseste in exces, de multe ori le foloseste si fara absolut niciun rost.
Oamenii din ziua de azi, mai ales copiii, nu mai cunosc valoarea cuvantului scris. Emoticon-urile sunt doar o alta inventie menita sa ne usureze existenta, prostindu-ne in acelasi timp. O sa ajungem sa le folosim si in CV-uri, la examene si in presa.
E trist. :(
P.S. Ca tot vorbeam de emoticon-uri, nu suport cand cineva adauga in plus 20 de paranteze la un emoticon, gen ‘:)))))))’. Si eu fac asta, dar extrem de rar si atunci cand ceva ma amuza cu adevarat. Fiindca o fac asa de rar, cealalta persoana stie ca atunci cand o fac, chiar ma amuza acel lucru in mod deosebit. Altii fac asta tot timpul si nu inteleg de ce, oricum in 99% din cazurile in care cineva rade printr-un emoticon, in realitate nici macar nu zambeste. Nu zambeste, dar pune zeci de paranteze la un emoticon…
Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
7 comentarii
Lupica George
07/11/2011 la 01:44Băi nuj :-??, chiar nuj :-?? ce prb ai tuh :P cu modu’ în care vorbim ji noi :-j pe net. :B
Eu folosesc şi prin articole emoticoane, ce-i drept, de cele mai multe ori sunt în paranteze sau prin citate, dar apar.
În ce priveşte instant messenging şi alte asemenea e plictisitoare treaba cu parantezele. Prefer să scriu ahahahahahahha când m-a pufnit râsul în loc de :))))))
ovisebdan
07/11/2011 la 01:48De acord cu hahaleala, si eu tot asa prefer. :D ;))
MaTr3o
07/11/2011 la 11:34Eu n-am ras niciodata cand am pus :)) sau =)), dar le folosesc, nu stiu de ce, unele chestii nu se pot explica.
matrixismyname
07/11/2011 la 17:32=) that’s my only emoticon. E ceva intre :D si =)) , la mijloc
Anina
12/11/2011 la 11:58totusi… mi-a fost extrem de greu candva cand, incercand sa-i scriu maica-mii un mesaj, voiam sa bag o gluma subtila pe care ar fi priceput-o doar daca eram fata in fata, sa-mi vada si mutroiul cu un zambet larg, tamp, pe care l-as fi schitat. pentru ca era gluma subtila, nu puteam sa arunc un “hahaha”, suna idiot, si i-am pus un “:))”. bineinteles, ea nu este la curent cu acest limbaj si mi-a trimis mesaj inapoi zicand ca inca nu a primit tot mesajul ca vede acolo puncte si paranteze… deci, dragilor, daca cei din jur nu sunt familiarizati cu acele emoticon-uri, singura solutie e sa scrii la sfarsitul mesajului: “stii, vezi ca am glumit, ce naiba!”
Rene
06/12/2011 la 02:47Eu rad si nu pun emoticon pentru ca e prea mainstream…
andrey marya
10/04/2014 la 16:47☺ ☺