Scurte #21 – Urările de sărbători

Încep prin a spune că mie nu îmi plac Crăciunul/sărbătorile de iarnă. Niciodată nu îmi plac oamenii mai puțin decât în timpul sărbătorilor și asta din cauza comportamentului și atitudinii lor superficiale.

Cât despre urări, nu suport textele alea siropoase și pline de clișee, întotdeauna am preferat un simplu “Crăciun fericit”, “la mulți ani”, sau ceva semnificativ din propriile cuvinte, în locul urărilor alea lungi și în esență superficiale. Mi-a trimis o colegă un mesaj în care a scris “Crăciun fericit” și atât, simplu, fără alte adăugiri inutile; o urare perfectă care spune “m-am gândit la tine destul încât să te adaug într-o listă cu alte zeci de persoane cărora le-am trimis această urare”. Atât, apreciez gestul, n-am nevoie de mai mult, oricum nimănui nu îi pasă cu adevărat și dacă ții neapărat să îmi urezi o chestie superficială, nu vreau să o lungești cu tot felul de abureli. Puțini, foarte puțini sunt aceia care îți urează ceva de bine fiindcă le pasă de tine, în rest e doar o formalitate.

Eu de câțiva ani nu mai trimit mesaje și nu mai urez nimic nimănui, decât ca răspuns la urările primite, pentru că nu mi se pare nimic deosebit la sărbătorile astea și dacă în restul anului nu urez niciodată nimănui o miercuri fericită, să zicem, nu văd nici de ce le-aș ura un Crăciun fericit.

(Valabil și pentru anul nou.)

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.