Alta despre musulmani

islamÎmi pierdeam zilele trecute timpul discutând cu un debil pe tema religiei și a musulmanilor, pornind de la articolul ăsta. Pentru cine nu are răbdare să citească comentariile, ca să înțeleagă nivelul intelectual al individului, dintre nenumăratele perle pe care mi le-a pus la dispoziție, e de-ajuns să spun doar că în final a început să mă înjure din senin ca ultimul meltean și a ajuns la concluzia că eu oricum sunt prost și nimic din ce spun nu are relevanță fiindcă acum 2 ani am picat BAC-ul la matematică și am promovat doar după ce am făcut contestație. Am băgat capul în pământ de rușine când a spus asta, m-a umilit grav. Pe de-o parte râdem și cu fundul de el pentru că în mintea lui BAC-ul e ceva relevant ce merită luat în serios și pe de altă parte pentru că era vorba de matematică…

În fine, divaghez. Eu criticam adepții tuturor religiilor, în special pe musulmani, zicând că din punct de vedere religios (de data asta subliniez, în eventualitatea apariției altor tembeli care de fapt nu înțeleg mesajul transmis), nu din cauza unui anumit aspect al religiei lor ci a religiei lor în întregime, ei sunt cei mai tâmpiți. Poate în celălalt articol am greșit spunând că majoritatea sunt genul de oameni care vor ca legea să dicteze că cei care renunță la islam sau îl insultă să fie uciși, ăsta fiind un aspect de care tipul ăla s-a agățat cu dinții până la final, deși era un aspect al articolului în principiu neimportant și irelevant, nu despre asta era vorba. Totuși, când vezi numărul aberant de mare de musulmani care sunt de fapt așa, fie ei majoritari sau nu, e cam penibil să pornești polemici susținând că nu chiar majoritatea sunt așa și să ajungi să te dai cu capul de pereți din cauza asta. E ca atunci când spun că și țiganii ar trebui eutanasiați, nu numai maidanezii; da, bine-nțeles că sunt și țigani ca lumea, mai ca lumea ca majoritatea oamenilor, am mai spus asta în alte articole, dar nu trebuie să stau de fiecare dată când generalizez despre un anumit grup de oameni să menționez că există și excepții, asta e de la sine înțeles și deși sunt conștient că nu am o audiență integral formată din oameni inteligenți, eu numai lor mă adresez, deci poate omit uneori explicații inutile.

Zilele trecute, 25.000 de musulmani din Anglia au ieșit în stradă cerând guvernului să introducă o legislație care să nu le mai permită oamenilor să insulte islamul/musulmanii. Ăsta ar trebui să fie momentul în care îți crește puțin pulsul, temându-te de efectele groaznice pe care le-ar avea o astfel de legislație, chiar și în Anglia, departe de țara ta; pe termen lung ar putea avea consecințe ce depășesc cu mult hotarele Angliei.

Nu, musulmanii chiar sunt cei mai împuțiți (din punct de vedere religios, bla bla bla, etc.). N-am respect pentru niciunii, dar musulmanii “ia tortul”.

ACTUALIZARE: Individul menționat în articol a lăsat un comentariu mai jos. E incredibil.

Alte articole:

7 comentarii

 • Vali

  26/04/2013 la 13:23

  Ba ovidiule nu-mi imaginam ca poti sa fii atat de frustrat si de dobitoc. Esti genul ala de om care nu accepta faptul ca exista alte culturi, civilizatii, opinii, idei. Nici eu nu sunt mare fan al religiei, stiu ca e folosita de multe ori ca manipulare, nu imi plac membrii bisericii romane, nu-mi place ca se investesc atat de multi bani in biserici etc.

  Dar asta nu inseamna ca o sa incep sa discriminez oameni pe motiv religios cum faci tu. Stii de ce? Pentru ca spre deosebire de tine eu nu traiesc in evul mediu :) Pentru ca nu are relevanta religia pe care o ai. Stiu musulmani de 50 de ori mai inteligenti decat tine, care au pornit de jos si au ajuns sa faca o gramada de bani si sa aiba si pozitie sociala etc. Acuma depinde cum definesti inteligenta. Insa consider ca nu prea poti sa-ti dai cu parerea despre religie, societate, economie, etica sau orice chestiune mai complicata daca nu esti nici macar in stare sa treci bacul :)) (scuze, nu m-am putut abtine, dar e chiar amuzant). Banuiesc ca nu stiai ca musulmanii de exemplu au grija mereu de cei mai saraci decat ei, fac acte de caritate si traiesc in comunitati foarte stranse si primitoare.

  E adevarat ca e discutabil daca aia care au facut protestele in Anglia au dreptate sau nu. Pe de o parte e foarte urat sa insulti cultura cuiva, asa ca ar fi normal sa se simta ofensati cand insulti Islamul sau profetii lor etc. Si eu m-as oftica foarte rau daca cineva apartinand altei culturi ar insulta lucruri importante din cultura mea. Pe de alta parte o astfel de legislatie ar cam ataca dreptul la libera exprimare, intr-o masura destul de mica, ceea ce iar nu ar fi OK.

  In fine… nu stiu de ce ma obosesc sa-ti explic. Imi stric vibe-ul pozitiv cand iti citesc cacaturile astea pline de ura pe care le scrii. In fine, daca o sa ma mai insulti vreodata pe blogu asta (si da, te provoc), cand vin in Romania te crap in bataie. Pentru ca oamenii de-astia ca tine, cu idei hitleriste, trebuie pusi la punct repede.

  Reply
 • Ovidiu Avrămuș

  26/04/2013 la 13:58

  E în regulă, stai liniştit, nu te mai insult, te-ai insultat singur mai mult de cât aş putea face-o eu vreodată, aşa că nu mă bate, te rog mult.

  Mi-am batjocorit destul demnitatea lungind atât discuţiile astea cu tine. În acest ultim răspuns, îţi urez multă sănătate. Măcar atât.

  Tschüss!

  Reply
 • marslabiblioteca

  12/05/2013 la 22:25

  Ma intreb in mintea ta tinere ce dracu mai e relevant? Blogul, si mancarea laturilor reci? Sunt lucruri cu adevarat importante? nu mai pierde timpul cu prostii judecand pe unul si pe altul, de parca tu ai fi perfect! Mars la biblioteca si mai imprumuta o carte!

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   12/05/2013 la 22:45

   N-am înţeles ideea din spatele sugestiei, dar suspectez că nu e vina mea. Eşti mai simplu tu, de fel. Îţi dau un indiciu, gândeşte-te bine la ce ai spus aici: “nu mai pierde timpul cu prostii judecand pe unul si pe altul, de parca tu ai fi perfect”. Poate îţi dai seama pe cont propriu unde greşeşti cu mentalitatea asta.

   Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.