“Ce te bagi?”

N-am înțeles niciodată oamenii care spun “ce-ți pasă”, “vezi-ți de treaba ta”, etc. atunci când sunt criticați ei sau anumite aspecte ale comportamentului lor. E cea mai cretină reacție pe care o poți avea atunci când ești criticat.

E o reacție cretină fiindcă pe cel care te critică nu îl interesează în niciun fel persoana ta și nu îi pasă absolut deloc de tine, cât timp nu face niciun demers înspre a schimba ceva și literalmente nu face nimic altceva decât să-și exprime opinia. A avea o opinie nu înseamnă a-ți și da interesul, iar dacă s-a obosit să-și exprime părerea față de tine, probabil a considerat că meriți să fii criticat și să fii făcut să te simți prost pentru ce ai făcut/zis/etc. Atât; i se rupe de tine.

Mi s-a întâmplat de mai multe ori să primesc astfel de reacții pe Facebook, când am comentat la ceva publicat de un “prieten”. În astfel de cazuri ești un dublu cretin, și uite de ce: publici chestii într-un spațiu virtual unde știi că ești vizibil altor persoane și vrei de fapt să fii vizibil acelor persoane și vrei să primești reacții la porcăriile pe care le publici, pentru că de-aia le publici acolo, dar nu vrei decât reacții pozitive. În principiu, tu îți imaginezi că tot ce faci în acel spațiu public merită aplaudat și toți ar trebui să îți dea Like la porcăriile publicate și să îți lase comentarii în care îți spun că ești un zeu, iar atunci când aoleu, doamne-ferește, cineva îți spune că ești prost, sari ca ars că se “bagă aiurea” și nu-și vede de-ale lui. Bine, vreau să te văd cum îi ataci pe alții care comentează pozitiv, sau ăia nu se bagă aiurea? Pe scurt, cine te pupă-n cur e de treabă, e o persoană ca lumea și îți place, iar cine nu, e un idiot/frustrat/etc. Atrag din nou atenția asupra faptului că e un loc public unde ți-ai creat cont în mod special pentru astfel de interacțiuni cu alți oameni. Vrei să te expui unui public? Atunci fii bărbat, chiar dacă nu ești, și învață să te aștepți să fii și criticat și învață să răspunzi la critici. Bine, aici sunt puțin absurd, că majoritatea oamenilor sunt idioți și nu știu să gândească logic și nu poți avea astfel de așteptări de la ei.

Alte articole:

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.