• Home
  • Diverse
  • Leon Dănăilă și femeile care îl admiră

Leon Dănăilă și femeile care îl admiră

De mult timp tot văd pe Facebook cum diverse persoane de sex feminin publică citate ori povestioare răsuflate despre traiul modic al lui Leon Dănăila, ori mai știu eu ce aiureală, habar n-am, sincer nu știu de ce ar publica oricine chestii de genul ăsta în afara mamelor trecute de 50 de ani care publică poze cu cafele, flori, și icoane. Dar în fine, se întâmplă oricum. Sunt persoane de sex feminin care își arată aprecierea pentru tataie ăla și mă bulversează un pic. De fiecare dată când îmi apare așa ceva în feed, îmi vine să le comentez doar cu citatele stimabilului, că poate nu sunt informate.

[…] femeile nu sunt bune de chirurgi. […] Vă spun foarte precis. În marea chirurgie, nu. Pentru oftalmologie, ORL, pentru asta, da. Dar ca chirurgi adevărați, n-au talent. Se spune că un mare chirurg trebuie să aibă inimă de leu, ochi de vultur și mâini de femeie. Dar femeilor le lipsește ceva. Eu făcând și psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte. Eu când am operații noaptea, repet chiar dacă am făcut operația aia de 100 de ori: tai așa, fac așa, mă duc așa. Dar doamnele au alte preocupări.

Înțeleg că sunt cazuri în care lucrurile astea poate nu contează, ori nu contează aşa mult. Din ce am înțeles, omul e considerat un neurochirurg de excepție care are o sumedenie de realizări impresionante și merită aplaudat cu mâinile, picioarele, și testiculele pentru tot ce a făcut. DAR, nu înțeleg cum, ca femeie, poți să exprimi public apreciere față de cineva care te desconsideră pentru însăși ființa ta, care îți subminează abilitățile mintale și te vede ca pe o mașină de produs copii și manipulatoare de cratițe. Din nou, da, înțeleg, medic de excepție, realizări, și așa mai departe, dar îmi imaginez că eu dacă aș purta vagin, oricât i-aș admira în sinea mea realizările profesionale, dacă l-aș vedea pe stradă l-aș scuipa fix între ochi, că asta merită.

Nu sunt româncele foarte preocupate de statutul lor social, am tot văzut asta de-a lungul anilor când diverse persoane publice ori companii denigrează (voit sau nu) femeile și nu se obosește nimeni să comenteze. Mă simt uneori ca un fraier că mă revolt eu în timp ce tocmai persoanele vizate n-au nicio treabă cu nimic. Așa și acum.

Ca bonus, veți fi șocați să aflați că nu e doar misogin, e și homofob:

Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi. Să-i învețe să devină tot așa, sau femeile care sunt de același sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbați.

Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu așa am învățat, eu sunt de la țară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit așa ceva. Heterosexualii, ei dau naștere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi. Să-i învețe să devină tot așa, sau femeile care sunt de același sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbați.

Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un bărbat se îndrăgostește de alt bărbat. El e homosexual. Dar de ce unul este îmbrăcat ca femeie și unul ca bărbat? Domnule, ia-ți o femeie dacă îți plac femeile, de ce îl îmbraci ca femeie? Lasă-l tot ca bărbat dacă îți plac bărbații. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbați. Îți plac bărbații? Poftim!

Eu, dacă am fost în Statele Unite și am avut burse, cunosc că acolo sunt și lesbiene și fel de fel. A fost legiferat să se căsătorească între ele. Dar e o minoritate, totuși. Dă societatea înapoi, după părerea mea. Eu am mai spus o dată și o repet că nu sunt de acord cu căsătoriile între persoanele de același sex.

Omul n-a auzit de homosexuali când trăia el la țară, pe vremea lui Mihai Viteazul, într-o societate care probabil i-ar fi spânzurat în copaci. Șocant.

Un lucru bun a zis și el: „mintea mea nu poate să priceapă”. Păcat că după a continuat să vorbească.


Mi-am amintit de alți demenți pe care lumea tinde să îi aprecieze:

→ Să ne îndreptăm puțin atenția către Arsenie Boca

→ Petre Țuțea?

Alte articole:

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.