Educația sexuală în școli

Circulă zilele astea pe Facebook o poză dintr-un manual de biologie de clasa a IV-a (cred) în care e descris actul sexual într-un detaliu care îl face pe melteanul de rând să se simtă inconfortabil. Prin urmare, revoltă! Cum se poate așa ceva, doamne ferește, vai nu-mi vine să cred!

Și ajungem la discuția despre educația sexuală în școli, știți voi, ca în țările civilizate. “Fragilitatea” vârstei pare a fi problema. Sunt curios câte informații despre sarcini din cadrul minorilor dețin cei care sunt împotriva educației sexuale în școli. Îmi imaginez că dacă spui că la 11 ani e prea devreme, te-ai documentat despre statistici și știi că nu este cazul să audă copiii chestiile astea de la 11 ani. Că oamenii ăștia care vor să introducă educația sexuală în școli o fac așa, aiurea, nu din nevoie, nu fiindcă ar considera asta benefic în urma studierii unor informații care indică asta.

Acum ceva timp auzeam la radio oameni care nu menționau o vârstă și pur și simplu susțineau că educația sexuală trebuie făcută acasă, nu la școală. Probabil așa se făcea pe vremea lor, la sat, și era bine. Pentru că orice adult e capabil să își educe copiii în acest sens, cumva dacă ai făcut sex, ești expert în tot ce trebuie știut despre sex și mai mult de atât, știi cum să abordezi subiectul cu un copil. Ești un sexpert și un pedagog.

Ce nu înțeleg pudicii ăștia e că lumea nu mai e aceeași lume în care au crescut ei și copiii nu mai sunt cum erau ei. Accesul la informație e extrem de facil și orice copil poate căuta informații despre sex, trebuie doar să bage mâna în buzunar și să scoată telefonul. Problema e că copilul nu știe să citească articole despre subiect, ori să înțeleagă nevoia unei surse de încredere. Pentru copil, a se documenta despre sex înseamnă să intre pe Pornhub și dă-i cu bukkake și fisting. Nici ca pe vremea mea nu mai e, când un prieten punea cumva mâna pe un film și ți-l dădea și ție, film în care cea mai “nasoală” chestie era o spermă-n ochi. Oamenii ăștia nu înțeleg că copiii lor vor afla și vor vedea chestii pe care ei nici nu și le pot imagina, indiferent ce măsuri ia ei, literalmente e ceva imposibil de prevenit, tocmai de aceea e important să vină cineva calificat și să le explice cum stau lucrurile în lumea reală, chiar din clasa a IV-a, că ei oricum știu de mult despre chestii care probabil i-ar îngrozi pe părinți. Cea mai mare problemă a lor e credința în faptul că noțiunea de sex ar fi o noutate pentru copiii lor.

Ca bonus, câteva comentarii de pe Facebook:

Doamneeeeeee fereste!!!! Copiii trebuie informati, dar nu din clasa a IV-a. Si ne mai miram de unde atatea abuzuri, violuri si mame la 12-13 ani!

Care va să zică, cu cât mai puțin educăm copiii despre sex, cu atât mai puține mame la 12 ani vom avea. Din nou, proasta asta crede că noțiunea de sex ar fi ceva nou la vârsta aia și că educația potrivită cumva de fapt i-ar împinge să facă sex.

Ne miram de toate aste din lipsa de educatie dar totusi, lasa ti copiii sa fie copii si sa si traiasca copilaria cu jucarii nu cu articole despre sex…

Ce tampiti! Fura Copilăria copiilor cu informații prea dure prea devreme…..tampiti!!!!

Cumva informațiile sunt prea dure și le fură copilăria. Nu știu în ce fel. Sunt sigur că odată ce află (pentru prima oară la 11 ani) că există sex și sunt educați cu privire la implicațiile biologice și sociale de anumite cadre specializate, într-un mod prietenos și accesibil unei minți fragede, primul lucru pe care îl vor face va fi să și-o tragă între ei.

ACTUALIZARE: Poza de la început este de fapt dintr-un pliant și nu are nicio legătură cu învățământul.

Alte articole:

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.