• Home
  • Filme
  • Am văzut ‘The Conjuring 2’ și m-am întristat
ÎnFilme

Am văzut ‘The Conjuring 2’ și m-am întristat

Am văzut într-una din serile trecute ‘The Conjuring 2’ cu Jumătatea și deși mi s-a părut un film de groază bunicel (în ciuda foarte multor momente pur și simplu cretine), la final nu a făcut decât să mă lase trist.

Am realizat cât de trist e că luăm niște escroci, niște șarlatani ca soții Warren, și le validăm minciunile și îi transformăm în niște persoane cu care “ținem”, în “băieții buni” ai poveștii. Eu înțeleg motivația oamenilor din Hollywood, faci mai mulți bani când filmul tău cu evenimente paranormale e bazat pe fapte “reale”. Ar fi altceva dacă ar scrie că e bazat pe poveștile nefondate ale unor oameni de mult discreditați. Am stat și m-am gândit câte mii sau zeci de mii de oameni ușor impresionabili din jurul lumii sunt influențați de astfel de filme care pretind că sunt inspirate din fapte reale. La finalul zilei, filmele astea dăunează enorm unei lumi deja violată intelectual de religie. Le ador, nu mă înțelegeți greșit, de când mă știu mi-a plăcut orice înseamnă groază, fie el film, joc, sau carte, dar mă deranjează că suntem mințiți știind câți proști nu realizează asta, proști cărora le sunt validate anumite idei greșite care nu fac bine nimănui.

P.S. Mi-au plăcut mult părțile în care insistau pe faptul că biserica are nevoie de dovezi concrete înainte să ia în seamă poveștile cu evenimente paranormale. Bună asta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.