“Fetele se maturizează mai repede”

Nu cred că voi înțelege niciodată treaba aia cu fetele care se maturizează intelectual mai repede ca băieții. Să îmi arate și mie cineva fetele alea, că aproape peste tot pe unde mă uit văd exact opusul. Ori sunt eu prea acerb și am așteptări ridicole, nu știu. Nu mă apuc să enumăr toate chestiile cretine pe care le văd la fete pe Facebook, am documentat de-a lungul timpului destule cazuri, o să zic doar de ultima chestie observată și care m-a împins să scriu asta: stickerele.

Întâi, în comentarii: publică Geta un selfie cu ea leșinată prin pat ori la geam, băgată după perdea, să fie lumina bună, și *PAC* sare Veta cu un sticker cu un zâmbăreț galben cu inimioare în loc de ochi. *PAC* și Geta îi răspunde cu un câine care îmbrățișează o inimioară. Apoi altă sinistră pune o pisică care face cu lăbuța, apoi Geta pune un minion, și tot așa, și tot așa.

Mai nou pun stickere și direct peste poze. Pur și simplu nu pot pune un selfie pe Facebook fără să adauge o porcărie din-aia peste el, ori peste o poză cu mâncarea, ori cu băutura comandată, ori cu ciuperca din talpă. Nu poate lipsi sticker-ul, nu contează că respectivul papițoi pe care-l pui acolo e complet aleatoriu și nu are nicio legătură cu nimic, trebuie să fie ceva acolo. E ca și cum nu poți să nu folosești ceva dacă ai posibilitatea să îl folosești; nu poți pur și simplu să pui un selfie fără să completezi acolo la “feeling…”. Orice opțiune ți se oferă, tu trebuie să o folosești, fără să te întrebi de ce, doar pentru că e acolo. E altceva când pui poză cu papițoiul de la iubi și scrii că te simți iubită. Problema e că depindem de relațiile cu alți oameni și nu e nimeni care să îți spună “nimănui nu-i pasă de tine, de iubitul tău, de cadourile de la el, și de cum te simți”.

Ai zice că cine știe ce școlărițe aiurite am pe Facebook, dar asta e chestia, astea sunt muieri cu experiență. Au o vârstă, carevasăzică. Unele “au o vârstă” de ceva timp. Și nu sunt singurele chestii din-astea penibile pe care le fac, îți dai palme dacă te uiți peste unele profiluri. Și n-ar fi atât de rău dacă n-ar vrea în viața reală să fie luate în serios; adică au pretenția să le tratezi ca adulți, înțelegi?

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.