• Home
  • Diverse
  • Domnișoară, domnișoară, care e tariful?

Domnișoară, domnișoară, care e tariful?

Am auzit probabil de o mie de ori ‘Domnișoară, domnișoară’ al lui Smiley până acum, așa cum e în general cu orice hit de care te saturi fie că îți place sau nu și vrei sau nu să îl asculți. N-am fost prea atent la versuri și cu excepția refrenului nu prea știam ce spune el pe-acolo. Mai prinsesem partea cu lăsatul fără serviciu și nu înțelegeam ce are Smiley cu femeile puternice și independente care-și clădesc cariera prin propriile forțe, până când am văzut întâmplător videoclipul și am realizat că aia era de fapt o prostituată.

Bun, deci Smiley a folosit ca inspirație o melodie mai veche în care un tip vede o tipă pe stradă și o întreabă dacă vrea să bea o cafea cu el și nu știu ce. Smiley a transformat tipa într-o prostituată pe care unul o vede des în același loc, probabil fiindcă locuiește în apropiere, că tot timpul își parchează mașina vis-a-vis de “locul ei de muncă”. A transformat-o într-o prostituată veselă care “aruncă cu zâmbete-n stânga și-n dreapta” în timp ce “schimbă bețivani cu milionari”, forțată probabil de împrejurări, că nu duci o viață bună dacă stai pe stradă așteptând un bețivan sau un milionar care să treacă pe acolo și să-ți dea bani ca să te crăcească cum vrea și poate să-ți mai dea câte-o palmă dacă comentezi la ceva. Eventual mai iei o bătaie și de la “pește” fiindcă ai rămas însărcinată când a refuzat unul să-și pună prezervativ și ți-a tras un dos de palmă ca să nu mai comentezi, transformând treaba în viol. Poate faci câteva avorturi, apoi mai hrănești puțin dependența de droguri ca să amortizezi cât de cât suferința psihologică a vieții tale de zi cu zi, și ieși pe stradă să arunci “zâmbete-n stânga și-n dreapta”.

În ciuda faptului că e o prostituată, personajul o vrea “seară de seară”, cu toate că știe că “e imoral”. Pentru că asta e problema, moralitatea dorinței de a fi cu o femeie care își vinde corpul oricărui străin cu bani, nu faptul că probabil colcăie de boli care ți-ar da viața peste cap. Dar pe el nu-l interesează, el s-a îndrăgostit de o prostituată pe care a văzut-o des peste stradă de locul în care parchează; așa că se duce și vorbește cu ea, sub ochii “peștelui” ei care e într-o mașină parcată în apropiere, jucându-se pe telefon. Băiatul, în mod clar rupt de realitate și condus de iluzii, îi explică cum nu trebuie de fapt să facă ce face și alte aiureli din-astea de tembel ignorant care crede că știe ceva despre ceva. Ea îl trimite la plimbare, spunându-i că e singură și nefericită, cu alte cuvinte că viața ei e pur și simplu la pământ, cum de altfel e evident, din moment ce e o prostituată. El pleacă și o lasă acolo, dar nu se dă bătut; mai vine o dată, degeaba, și mai vine și a treia oară, când prostituata se lasă convinsă că viața ei nu trebuie să fie o mizerie plină de suferință și fuge cu el, cu “peștele” pe urmele lor, răzând și țipând, până ajung la o petrecere unde încep să danseze și să se distreze. UHUUU, FERICIRE, TINEREȚE, VIAȚA E DE FAPT FRUMOASĂ!

În dimineața următoare, cavalerul care a salvat-o de la o viață chinuitoare, o ia de mână și o duce la cel mai apropiat cabinet ca să îi plătească toate analizele posibile și imposibile, ca un domn responsabil. Nu? A, nu, de fapt în dimineața următoare îi vedem dezbrăcați în pat după ce și-au tras-o. Boli venerice? Lasă domne’, TINEREȚE, DRAGOSTE, CARPE DIEM!

Și ca să sfârșească pe un ton drăguț și amuzant, vedem “peștele” cum intră ca furtuna pe ușă și într-un montaj simpatic de poze îl ia pe ăla de gât și îl târăște din pat. Și se oprește aici, înainte să îl bată pe tip până îi împinge dinții în gât și îl lasă desfigurat într-o baltă de sânge și o ia pe prostituată să îi dea și ei câțiva pumni în cap și picioare în stomac.

Drăguță melodia și sentimentul pe care-l exprimă. Sunt sigur că și prostituatele reale o ascultă vesele în timp ce aruncă cu zâmbete-n stânga și-n dreapta și nu se simt deloc ofensate de ușurința cu care Smiley le înfățișează viețile ca orice altceva decât un chin constant. E cam în aceeași oală cu Bendeac.

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.