• Home
 • Diverse
 • Cum îți fură Orange banii (literalmente) și de ce mă mut de la ei după 12 ani

Cum îți fură Orange banii (literalmente) și de ce mă mut de la ei după 12 ani

În august 2017 mi-am schimbat și prelungit abonamentul la Orange fiindcă am cumpărat un Galaxy S8 de la ei. În septembrie 2017 a intrat în vigoare noul abonament și timp de un an de zile a fost totul în regulă, până săptămâna trecută când mi-a venit factura și mi s-a părut un pic mai mare decât e de obicei, și nu-mi aminteam să fi făcut cost suplimentar cu nimic în ultima lună.

Am descărcat factura și am văzut că pe lângă abonament, mai plăteam puțin în plus pentru o opțiune numită “Happy Night”, despre care nu mai auzisem până atunci. I-am contactat pe cei de la Orange pe Facebook și mi s-a spus că e o opțiune care-mi permite să folosesc internetul în timpul nopții fără să îmi ia din resursele abonamentului. În regulă, doar că eu nu am activat niciodată așa ceva, nu am nevoie de așa ceva, și în contul meu scrie că opțiunea nu poate fi dezactivată. Roxana din echipa lor de Facebook mi-a spus că opțiunea a fost activată când am prelungit abonamentul și că face parte din abonament, deci nu poate fi dezactivată. Motivul pentru care până atunci nu mai plătisem pentru opțiunea aia era că în primul an fusese gratuită, ca să vezi ce oameni de treabă sunt cei de la Orange. M-am uitat pe factura din luna din urmă și într-adevăr, opțiunea apărea acolo, dar era gratuită.

Am înjurat în gând toți portocaliii și eram gata să o las baltă, dar mă tot gândeam că ar fi trebuit să știu despre opțiunea asta, că sunt atent, nu aș fi prelungit contractul fără să știu ce cumpăr. Așa că m-am uitat pe actul adițional întocmit la prelungirea abonamentului, și ce să vezi, acolo nu era nicio mențiune de opțiunea asta gratuită doar în primul an. I-am trimis Roxanei actul adițional și m-am trezit cu ea că îmi spune că ăla e contractul din 2009, și că ar trebui să mă uit peste actul adițional din 2017. Am deschis iar documentul, mirat, și era totul în regulă, doar că la început scria “act adițional contractului din xx/xx/2009” și Roxana probabil nu a fost prea atentă, a văzut 2009, și a închis. M-am enervat și i-am spus să belească bine ochii, că actul adițional din 2017 i l-am trimis. Bine, nu în cuvintele astea, dar în sentimentul ăsta. Probabil a văzut și ea apoi că așa e, și mi-a spus că a făcut o sesizare și că voi fi contactat în curând.

Când am fost sunat, o altă domnișoară de la Orange mi-a spus că îmi vor înapoia banii pe care i-am plătit în septembrie pentru opțiunea aia și că va fi dezactivată. Deci se poate dezactiva. A evitat să menționeze contractul, așa că am întrebat-o eu de ce în contract nu era trecută opțiunea respectivă. Și-a cerut scuze, că într-adevăr s-a uitat și nu e, și chestii de genul, nici ea nu a putut să-mi explice exact. În fine.

Am scăpat de plata pentru ceva ce nu am vrut niciodată și despre care nu am fost informat. Mie mi se pare că Orange literalmente mi-a furat bani; m-au mințit în legătură cu ce îmi oferă și mi-au cerut mai mulți bani decât ar fi trebuit. I-am descoperit, dar tot furt rămâne, doar că au fost prinși. Mi-au dat banii înapoi după ce au fost prinși, dar tot furt rămâne, că eu nu îmi permit să fac asta cu bunurile altora. Nu pot să iau ceva de la cineva fără să îi anunț și fără intenția de a înapoia bunul, apoi dacă sunt prins să îl înapoiez și să fie ca și cum nu s-a întâmplat. Tot furt rămâne.

Am mai stat cu ei la discuții foarte recent din cauza unor bube din aplicația lor, m-am enervat și atunci. M-am enervat în trecut și când nu le mergea site-ul bine, și când au arătat că nu au principii. M-au mai enervat de-a lungul timpului lucruri despre care nu am mai scris, iar acum că au ajuns literalmente să îmi fure bani, am luat decizia să plec de la ei. E prea mult. Aștept să se termine perioada contractuală și mă mut la Vodafone. Poate acolo va fi mai bine.

Ca o ultimă idee, dacă aveți abonament la Orange, aruncați un ochi peste facturi și asigurați-vă că e totul în regulă. Nu știi cum îți bagă Orange mâna în buzunar când nu te uiți.

Alte articole:

5 comentarii

 • Denisa Moțatu

  01/10/2018 la 11:56

  La Vodafone, când îți e lumea mai dragă îți pică semnalul la rețea, că e nu știu ce eveniment și dau net gratuit la toate cartelele prepay, deși tu plătești un abonament lunar și ai așteptări să îți și funcționeze conform banilor dați.

  Reply
 • Orange

  01/10/2018 la 14:19

  Salut,
  Ovidiu, ne pare rau pentru experienta neplacuta pe care ai avut-o alaturi de noi. Ne-am dorit tare mult sa iti schimbam parerea pe care o ai despre noi in aceasta ultima perioada, asa ca ne-am implicat in solutioarea situatiei pe care ai descris-o in articol.
  In acest sens, am observat ca optiunea Happy Nights a fost dezactivata de pe contul tau, de catre colegii nostri din departamentul Reclamatii, costul acesteia urmand a-ti fi returnat pe urmatoarea factura.
  Suntem in continuare aici, daca vei mai avea nevoie de ajutorul nostru.
  Roxana – Orange Facebook Team

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.