Boli mintale în România

O fată în vârstă de 25 de ani, însărcinată, și-a luat cele trei fetițe de 3, 8, și 10 ani, și s-au aruncat în fața unui tren. Mama ei zice că ar fi suferit de depresie, fiind internată în trecut de două ori la un spital de psihiatrie.

Dar nu asta e știrea, nu asta e tragedia. Tragedia e că trăim într-o țară de oameni needucați și ignoranți care nu înțeleg gravitatea bolilor mintale, tragedia e că nici sistemul medical nu ia destul de în serios aceste boli, și din cauza asta se întâmplă lucruri de genul ăsta. Pentru că știm cu toții ce zice românul de rând la auzul a astfel de lucruri.

Asta zice.

Întâi pare să înțeleagă că acea persoana nu era în deplinătatea facultăților mintale, apoi folosește raționament pentru a condamna acțiunile unei persoane iraționale, iar în final era de fapt doar proastă.

Deprimată? Să fim serioși, îi trebuia un pahar cu apă și o plimbare prin parc ca să se liniștească, ce vorbă-i aia? Alternativ, putea să vorbească cu un preot, însuși prin simpla-i credință în zei un pic bolnav psihic, care să-i spună să se roage mai des și doar să îndure chinurile vieții, și să nu avorteze al patrulea copil așa cum voia, că Dumnezeu preferă să aducă un alt copil pe lume care îi va distruge viața și mai mult și care la rândul lui cel mai probabil va duce o viață mizerabilă. Știm, oricum, că bolile mintale sunt de fapt cauzate de draci, și știm că de bolile mintale scăpăm doar cu rugăciune și cu post.

Suntem niște primitivi dezgustători.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.