• Home
  • Diverse
  • Închisoare pentru promovarea ideilor “antiromânești”, sau Cum România își leagă singură ștreangul de gât

Închisoare pentru promovarea ideilor “antiromânești”, sau Cum România își leagă singură ștreangul de gât

Am dat azi peste știrea asta: Proiect de lege: Închisoare de până la 3 ani pentru promovarea, în public, de idei antiromânești.

Știu că e doar un proiect de lege momentan, dar priviți asta în contextul actual al evenimentelor din țară. Puteți spune cu ușurință “nu are cum să se întâmple așa ceva”? Eu nu pot. Mi se pare că am ajuns într-un punct în care oricât de ridicolă și oricât de mult ar sfida o idee bunul simț și raționamentul elementar al unui om care nu suferă de un retard mintal, nu poți să o excluzi ca fiind imposibil de realizat.

Mi-a luat puțin să îmi revin după ce am citit știrea. Îmi venea să plâng, de frică, de dezamăgire, și de inabilitatea literală de a procesa ce am citit. Am văzut apoi câțiva “oameni” care sunt de acord cu ideea respectivă, și mai rău mi-a fost încercând să înțeleg simpla posibilitate că poate exista cineva care să fie de acord cu așa ceva. Mai zici câteodată “nu-mi vine să cred ce proști sunt oamenii”, dar e altceva când literalmente nu îți vine să crezi cât de proști sunt și te blochează pentru un minut, te “strică”. Mintea ta nu e capabilă să proceseze informația, ca un calculator pus față în față cu un paradox logic.

Simplul fapt că cineva a putut gândi ideea asta și că acum se vehiculează și se vrea implementarea ei e prea mult pentru mine. Ăsta deja e un cu totul alt nivel, demonstrează că “oamenii” din fruntea țării nu ar ezita nici pentru o secundă să distrugă absolut totul din jur dacă asta îi ajută cumva pe ei. Mai mult ca niciodată, după ce am citit despre asta, am realizat că trebuie să consider cu seriozitate plecarea din țară. Pentru că România e un vapor care se scufundă, și românii, de la cei de jos la cei de sus, iau apă cu găleata și o toarnă înăuntru.

Nu știu ce aș putea să mai zic. Nu mai am cuvinte. Nu cred că există cuvinte.

2018

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.