Limonadă necurată

Mai jos, un film scurt cu preotul Valeriu Roman, consilierul arhiepiscopului Teodosie Petrescu.

În 2013, individul ăsta și-a turnat alcool pe gât cu pâlnia a băut o limonadă și a plecat la o plimbare cu mașina. Pe drum, a pierdut controlul mașinii și a lovit alte mașini de pe contrasens. Din motive care mă depășesc, abia în 2017 a fost condamnat, urmând să conteste pedeapsa, bine-nțeles. Nici măcar nu și-a pierdut funcția. La urma urmei, ce a făcut așa grav? Haideți să fim oameni. Cum spune arhiepiscopul Teodosie Petrescu, “Dumnezeu” i-a iertat pe tâlhari, pe desfrânate (femei, da?), și pe ucigași, noi să nu-l iertăm pe bietul om pentru ceva de care nu e de fapt el vinovat? Oamenii ăștia nu înțeleg că a băut o limonadă necurată, ce mama naibilui?!

Apropos, arhiepiscopul e urmărit penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, și abuz în serviciu.

2018

Atât, voiam doar să vă aduc aminte că lor le dați bani.

“Dumnezeul” vostru care, cumva, pretindeți că e bun și toate cele, ar fi mulțumit de asta? Lui i-ar plăcea să finanțați o mafie care profită de numele lui pentru a trăi ca un parazit de pe urma voastră? Eu zic că așa cum puteți inventa justificări pentru orice nonsens legat de “Dumnezeu” și cum îi puteți atribui fără probleme propriile voastre opinii legate de orice, puteți să inventați o metodă prin care să ignorați complet biserica, chiar și la ocaziile speciale, cum ar fi nunți, botezuri, sau înmormântări, și el să fie totuși mulțumit. Vrei pâine sfințită, sau ce e chestia aia, de Paște? Rupe o bucată dintr-una obișnuită și spune o rugăciune. “Dumnezeu” e bun și te iubește, înțelege și e de acord. Greșesc?

Sunteți mulți care detestați biserica și nu vă sfiiți să vă băgați organele prin preoți în discuțiile despre biserică, dar apoi imediat fugiți la ei să vă botezați copiii, să vă căsătoriți, să vă îngropați morții, și ce altceva mai faceți voi la biserică. Chiar și cei care nu sunteți religioși și sunteți indiferenți când vine vorba de țărani de acum 2000 de ani ori vrăjitori cerești, chiar și unii atei dintre voi, și voi tot la biserică vă duceți și tot ăstora le dați bani, că na, “așa se face”. Ai familie, ai prieteni, nu poți să le explici că deși poate nu ai o problemă cu lucrurile alea, ele nu înseamnă nimic pentru tine și nu are niciun sens să le consideri, și nu poți să trăiești așa cum îți e ție bine, fără să cedezi presiunii pe care o pun proștii din jurul tău asupra ta cu privire la niște lucruri care doar pentru ei sunt importante. Că obiceiurile lor, importante pentru ei, trebuie impuse și asupra altora. Și voi sunteți și mai proști pentru că ascultați de ei.

Așadar, cât timp tot ce faceți e să dați din gură, meritați să o și luați în gură.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.