Lor le dați bani

Atunci când vă căsătoriți la biserică, când vă botezați copiii, când vă înmormântați apropiații, când vin de sărbători să cerșească sub pretextul sfințirii casei sau ce fac ei, când cumpărați lumânări de la biserică, sau pâinea aia de Paște, când donați bani la biserică, când plătiți orice sumă de bani pentru orice are legătură cu biserica, lor le dați bani. Și lăsând treaba cu incendiul, cu toții ne amintim destule alte povești cu biserica și preoții ei care ne-au lăsat un gust amar.

“Dumnezeul” vostru care, cumva, pretindeți că e bun și toate cele, ar fi mulțumit de asta? Lui i-ar plăcea să finanțați o mafie care profită de numele lui pentru a trăi ca un parazit de pe urma voastră? Eu zic că așa cum puteți inventa justificări pentru orice nonsens legat de “Dumnezeu” și cum îi puteți atribui fără probleme propriile voastre opinii legate de orice, puteți să inventați o metodă prin care să ignorați complet biserica, chiar și la ocaziile speciale, cum ar fi nunți, botezuri, sau înmormântări, și el să fie totuși mulțumit. Vrei pâine sfințită, sau ce e chestia aia, de Paște? Rupe o bucată dintr-una obișnuită și spune o rugăciune. “Dumnezeu” e bun și te iubește, înțelege și e de acord. Greșesc?

E o situație aparte într-o țară atunci când preoții sunt mai corupți decât politicienii.

daniel

P.S. Ca fapt divers, două (din multe de genul) cu Papa: #1, #2. Nu comentez despre Papă, voiam doar să ilustrez că nenorocitul ăsta al nostru nici măcar nu se preface, de ochii lumii, că e om, nu mai zic om al bisericii.

Alte articole:

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.