Gazeta de Sud și limba română

Se dă un articol din Gazeta de Sud în care autorul, Alexandru Vîrtosu, zice că „numai puţin de 26 de persoane au fost depistate pozitiv”.

Na, se mai întâmplă, e o simplă greșeală de tipar, pur și simplu nu a pus spațiu, nu are cum să facă un jurnalist o astfel de greșeală.

LOL


Aici e pagina către care a pus link, ca și cum i-ar da dreptate, deși face exact opusul. Nu-mi imaginez ce s-a întâmplat aici. Nu știu dacă autorul articolului e același individ care a răspuns și pe Facebook; sper să fie, că asta îi mai lipsea Gazetei de Sud pe lângă clickbait-ul penibil pe care îl face și conținutul de multe ori extrem de prost, să aibă și jurnaliști care nu știu să scrie.

Articolul nu a fost corectat, iar pe Facebook nu au mai zis nimic. Au mai fost oameni care le-au atras atenția, dar degeaba. Gazeta de Sud.

În altă ordine de idei, unii jurnaliști de acolo nici nu știu să folosească virgule în loc de sedile la diacritice, ori le folosesc pe ambele în același articol. Știu, aceia dintre voi care știu despre ce vorbesc vor zice că nu e mare chestie, și nu prea e, oarecum. Mai au și o problemă cu site-ul care afișează diacritice cu sedile pe mobil acolo unde pe desktop sunt cu virgulă. Menționez asta dintr-un singur motiv, și cred că e ceva ce am mai spus în trecut: mi se pare jenant că un nimeni ca mine ține un blog nesemnificativ ca ăsta la niște standarde mai înalte decât o face o publicație jurnalistică cu propriul site. Mi se pare trist, atâta tot.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.