Tragica ironie a protestatarilor

Trebuia să mă duc și eu la protest, luam o hârtie și scriam pe ea „M-AM SĂTURAT SĂ PORT MASCA, AȘA CĂ AM VENIT AICI PENTRU A RISCA ÎNRĂUTĂȚIREA SITUAȚIEI PANDEMICE ȘI A FI OBLIGAT SĂ PORT MASCA MAI MULT DECÂT DACĂ AȘ FI STAT ACASĂ ÎN SEARA ASTA”, dar nu am avut o coală destul de mare.

Bravo, băieți și fete. În engleză ar fi shooting yourselves in the foot, iar în română… în română nu știu, v-ați dat-o singuri în gură. Ne-ați dat tuturor.

Alte articole:

6 comentarii

 • Cătălina Moraru

  30/03/2021 la 14:30

  Cred ca tratezi cam simplist si condescending motivatiile si scopurile lor.

  Scopul lor more or less explicitly stated este sa forteze mana guvernului sa renunte la toate sau aproape toate restrictiile impuse, indiferent de cat creste numarul de cazuri. Functioneaza intr-o cu totul alta paradigma de gandire si sunt motivati, pe langa grade diverse de denialism, si de disperare economica (nu toti sunt exclusiv pe filmele “nu exista virusul/mortii sunt fabricati/plandemie”, destui pur si simplu pun in balanta riscul la fel de real si mult mai mare in cazul lor de a crapa de foame fata de riscul de 2-3% de a crapa de carcalac si evident ca prefera sa se expuna celui de-al doilea).

  Daca esti outright denier oricum nu crezi in numerele oficiale (bagate de guvern din burta in functie de interesele lor oculte), in legatura cauzala dintre ele si actiunile tale, sau in faptul ca te expui vreunui risc.

  TL;DR I obviously don’t condone these protests, dar daca faci oleaca de theory of mind si te uiti la premizele de la care pornesc si lucrurile pe care isi doresc sa le obtina, procesul lor de gandire tine mai multa apa decat ai tu impresia la prima vedere.

  Reply
  • Ovidiu Avrămuș

   30/03/2021 la 14:42

   le inteleg motivatiile si scopurile, doar ca da, intr-adevar, i-am tratat de sus, asa am simtit eu, chiar daca nu e neaparat o abordare intelegatoare si inteligenta. ma enerveaza ca indiferent de motivatiile lor, cel mai probabil ne fac tuturor un rau prin protestele astea.

   Reply
   • Cătălina Moraru

    30/03/2021 la 14:58

    pai nu a zis nimeni ca nu fac rau, si nici ca nu iti inteleg frustrarea sau ca nu m-am enervat nici eu, dar m-am mai potolit cu enervarea dupa ce am vazut siroaie de comentarii care nu doar ca ii luau un pic de sus, ci erau efectiv dezgustatoare si dezumanizante, pline de un rasism oribil, venite din bula de oameni asa-zis “educati” si “inteligenti”, care cumva m-au scarbit mult mai mult.

    Asa plm n-am solutii nici eu, nu-s vreo mare comunicatoare, dar nujcumsz cred ca sunt oameni in guvern platiti exact pentru a fi comunicatori si care au esuat lamentabil. Plus ca nici comunicarea nu merge bine pe burta goala si cu zero sprijin financiar din partea acelorasi autoritati.

    Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.