Viața

Dacă te-aș lua acum în brațe și te-aș săruta, ți-aș schimba viața pentru totdeauna. Și nu doar fiindcă sărut eu bine. Orice acțiune are o consecință. Viața e un drum drept din punctul A în punctul B, printre o multitudine de alte căi ce ar fi putut fi urmate în fiecare fracțiune a fiecărei secunde, dar niciuna nu a fost. E un număr inimaginabil de mare de posibile căi alternative despre care nu vom ști niciodată. E un număr atât de vast încât nici nu suntem capabili să concepem un astfel de număr, e un număr ce ne depășește efectiv puterea de înțelegere. Dacă eu în tot timpul acesta m-aș fi uitat la un moment dat într-o direcție diferită de cea în care m-am uitat, viețile noastre ar fi acum cu totul altele. Dacă conștiența ta ar fi înregistrat un singur fir de păr din capul meu în bătaia vântului, ar fi putut fi diferența dintre o viață fericită ori o moarte tragică în 3 zile, 8 ore, 4 minute, și 29 de secunde. Dacă te-aș fi strâns doar puțin mai tare în minutul ce-a trecut, o bătaie a inimii în plus te-ar fi putut pune pe un alt continent peste 5 ani.

Orice cale luată involuntar, că drumul ce-l urmăm nu e decis de noi, oricât ne-am minți că avem control asupra lui, orice cale luată involuntar se adaugă automat la acel drum drept dintre începutul vieții noastre și sfârșitul ei. Viața e un drum drept, doar că e clădit clipă cu clipă, și deși cunoaștem sensul în care merge, nu îi cunoaștem direcția. Nu avem cum.

Faptul că continui să te țin în brațe nu are absolut nicio legătură cu nimic din ce am zis până acum. Pur și simplu îmi place să te țin în brațe. Nu te-am sărutat încă fiindcă nu știam dacă ești pregătită să îți dau viața peste cap.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.