• Home
  • Diverse
  • Hai să vedem ce se întâmplă când depunem o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Hai să vedem ce se întâmplă când depunem o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

În noiembrie am primit un SMS promoțional de la o frizerie din București, Original Barber Shop se numește. N-am călcat niciodată pe acolo. Mi se mai întâmplă să primesc SMS-uri de la diverse firme și de fiecare dată iau legătura cu ele pentru a îmi șterge informațiile din bazele lor de date. În 99% din timp nu au acele informații de la mine și eu fac asta fiindcă așa cum ei nu au informațiile mele personale de la mine, cine știe unde vor ajunge mai departe de la ei.

Le-am scris pe Messenger și oamenii nu mi-au răspuns. Le-am scris iar în câteva zile, iar nu mi-au răspuns. Apoi am scris un post public pe profilul meu de Facebook în care le-am cerut să îmi șteargă informațiile, că altfel îi voi reclama la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, că sunt obligați legal să îmi onoreze cererea. Am făcut asta fiindcă am observat în trecut că sunt mai multe șanse să primești un răspuns de la o companie când faci totul public, că nu vor murdărie în spațiul public. Uneori merg direct pe varianta asta.

Mi-au scris în privat la scurt timp după ce am publicat asta și mi-au zis că îmi vor șterge informațiile. Ce chestie, imediat au răspuns acum.

În decembrie am primit iar SMS. I-am sunat de data asta, mi-au zis că îmi vor șterge informațiile.

În ianuarie am primit iar SMS. Am încercat să îi sun; de nouă ori. De fiecare dată după ce terminam cu robotul, suna telefonul două secunde și mi se închidea. Dubios. Le-am lăsat recenzii negative pe Facebook și pe Google Maps la toate frizeriile lor și am explicat acolo ce fac oamenii ăștia. În final ei m-au contactat pe Messenger și mi-au zis iar că îmi vor șterge informațiile. Am șters apoi toate recenziile negative (că nu sunt răzbunător, Alessia!).

În martie am primit iar SMS. Nu i-am mai contactat, am depus direct plângere la ANSPDCP. Cât să îmi bat capul cu o firmă care își bate joc de mine și încalcă legea?

Acum așteptăm și vedem.

Între timp, am scris pe Facebook despre toată treaba și am scris și la story, menționându-i, ca să vadă. Mi-au scris pe Instagram cerându-și scuze și zicând că îmi vor șterge informațiile. Poate a patra oara e cu noroc.

P.S. Ce vedeți deasupra titlului este într-adevăr sigla oficială a acestei instituții. Nu, serios.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.