• Home
  • Diverse
  • [Facebook] Cum să-ți protejezi informațiile personale de prietenii proști

[Facebook] Cum să-ți protejezi informațiile personale de prietenii proști

Că tot vorbim din ce în ce mai mult zilele astea despre protejarea informațiilor personale față de de companii sau guverne, hai să vorbim puțin și despre protejarea lor față de prieteni proști.

Știți cine sunt cei mai vocali oameni când vine vorba de informațiile personale preluate fără cunoștința lor? Oamenii care își dau informațiile personale cu cea mai mare ușurință. Vezi că publică revoltați diverse articole despre cum Facebook le folosește informațiile personale, apoi te duci puțin mai jos și vezi că au folosit o aplicație de horoscop, ori au folosit o aplicație care le spune cu ce vedetă seamănă, că ăsta e comportament de adult.


Ei nu văd informarea că aplicația va primi acces la informațiile lor personale și își dau acordul fără să știe asupra ce își dau acordul. “CLICK-CLICK-CLICK, taci și zi-mi dacă azi voi avea noroc în dragoste, sunt un adult cu drept de vot.” Și n-ar fi așa rău dacă prostia lor ar avea consecințe doar asupra lor. Altceva ce nu citesc ei când acceptă condițiile aplicațiilor de genul ăsta e că aplicația va primi ȘI INFORMAȚIILE TUTUROR PRIETENILOR LOR. Nu-i mare chestie, “CLICK-CLICK-CLICK”. Și uite așa ți-ai vândut prietenii ca să afli că de fapt nu semeni cu Gwyneth Paltrow și aplicația aia e o bășină.

Ei bine, din fericire, Facebook îți permite să te ferești de oameni ca ăștia, și fiindcă sunt băiat bun, o să îți arăt cum. Nu pot să te ajut să te protejezi de tine însuți, dar te pot ajuta să te ferești de prietenii tăi proști.

Tot ce trebuie să faci e să te duci aici, să faci click pe Edit/Editează la secțiunea Apps Others Use/Aplicații folosite de alții, să debifezi tot, și să salvezi.

Și asta a fost tot. Următorul pas e să fii tu mai precaut în activitatea ta online.

Alte articole:


Discover more from Ovidiu Avrămuș | Blog

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.