• Home
  • Jocuri
  • Penumbra: Requiem – O surpriza placuta
ÎnJocuri

Penumbra: Requiem – O surpriza placuta

Stii cum e atunci cand cumperi ceva si esti nerabdator sa il folosesti, sa te “joci” cu el? Ceva nou, interesant, care iti place foarte mult? Cam asa simt eu despre jocuri, in special cand ma ia prin surprindere.

In cazul asta e vorba despre Penumbra: Requiem, al treilea dintr-o serie de genul mister/groaza care m-a impresionat foarte mult. Le-am jucat pe primele doua, mi-au placut extraordinar de mult si astazi, fara sa ma astept, vazui ca a aparut si al treilea joc, care e defapt o expansiune pentru al doilea.

Inca imi mai amintesc cum stateam cu lumina stinsa, ca pe ace strangand mouse-ul pana imi obosea mana jucand-ule pe primele si de-abia astept sa il joc si pe al treilea, de care sunt sigur ca nu ma va dezamagi.

Daca iti place genul aventura, cu siguranta iti va placea si asta. In marea majoritate a timpului nu trebuie decat sa rezolvi “puzzle-uri”, ca sa treci mai departe, sa te afunzi mai mult in intuneric si sa descoperi misterul care te-a adus aici. Partea buna e ca nici tu nu stii unde exact e “mai departe” sau ce te asteapta acolo si asta te face sa stai in permanenta incordat, cu inima batand mai mai sa-ti sara din piept.

Nu ma intelegeti gresit, scenele de actiune nu lipsesc si sunt foarte incitante, in special din cauza ca poti interactiona cu multe lucruri din imprejurimi intr-o maniera naturala si realistica. Un exemplu ar fi usile care le deschizi usor, treptat, pe masura ce impingi mouse-ul si scot un scartait macabru care te face sa-ti doresti sa nu fi deschis deloc usa, sau obiectele cu care te aperi, pe care le folosesti ca si cum le-ai avea cu adevarat in mana. Astea sunt genul de jocuri despre care auzi ca unii jucatori mai ies din joc din cand in cand din cauza ca le e prea frica (trebuie sa recunosc si nu mi-e rusine, ca si eu am facut asa ceva cand le jucam pe primele).

Grafica fiind un element foarte important pentru “pseudo-gamerii” din ziua de azi, e foarte reusita. Totusi, nu te astepta la grafica gen Crysis. Grafica este foarte reusita, nu dezamageste si pentru jocurile astea e pe deplin satisfacatoare.

Indiferent de ce gen de jocuri iti plac, eu zic ca seria Penumbra trebuie cu siguranta sa o incerci, cred ca te-ar putea surprinde placut. Banuiesc ca nu mai e nevoie sa zic ca trebuie sa incepi cu primul, ca doar asa e normal. Primul, Penumbra: Overture – Episode 1, a aparut in 2007, al doilea, Penumbra: Black Plague, in 2008 si expansiunea (al treilea…), Penumbra: Requiem, tot in 2008 (pe 27 august).

Poate ca as mai avea cateva lucruri de zis, dar nu mai am rabdare, vreau sa incep sa-l joc pe ultimul. E ora 01:05, ora perfecta pentru un astfel de joc. Mai jos aveti trailer-ele de la cele 3 jocuri:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=pBPJKrR2K_c] [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Gqc7DJSigBg] [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=oUsWHTZt-Ig&feature=related]

Alte articole:

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.