Prima dragoste

Avand in vedere ca azi e Dragobetele, va voi povesti putin despre prima fata de care m-am indragostit eu.

Nu de mult am descoperit intamplator ca prima fata de care m-am indragostit mi-a fost colega de clasa. E prima fata careia i-am spus ca o iubesc si probabil chiar credeam asta, dar n-as spune totusi ca eram indragostit de ea. Din pacate, nu am fost niciodata impreuna, dintr-un motiv destul de simplu: eram mult prea mici.

Totul se intampla acum foarte mult timp, in clasele 1-4. Numele ei era Cristina si desi intr-un fel ea “concura” cu o alta fata, aparent de Cristina mi-a fost mai drag. Amandoi eram prea mici ca sa stim ce e aia dragoste, sau sa stim ce sunt alea sentimente adevarate, insa eu, in inocenta mea puerila, credeam ca o iubesc pe Cristina.

Cateodata ii mai scriam biletele scurte pe care i le lasam dupa ore la usa apartamentului ei, sunam si fugeam ca din pusca. De fapt, uneori ma duceam cu un coleg si el i le lasa la usa, pentru ca mie imi era prea frica sa nu ma prinda. Biletelele le scriam de acasa si le ascundeam prin camera, ca sa nu le gaseasca ai mei pana i le dadeam Cristinei, insa cateva biletele le-a gasit mama si mi le-a furat. Mi le-a furat ca sa le pastreze ea ca amintire, in loc sa ma lase sa-mi declar dragostea domnitei mele. Acum ceva vreme am gasit acele biletele pe care le-a pastrat mama si mai jos sunt doua dintre ele, unul scris de Valentine’s Day si unul… pur si simplu.

Da, da, stiu, eram doar un copil, ce vreti? (Nu degeaba imi spune dragobeata mea din prezent ca sunt un romantic incurabil. Asa am fost de mic.)

Mai aveam un coleg de clasa careia ii placea de ea si eu cu el intr-un fel concuram pentru ea, dar eram prieteni. Imi amintesc ca eram odata cu el pe-afara si ne tot certam pe motiv ca fiecare o iubea mai mult decat celalalt. Cred ca imi aduc aminte si dialogul respectiv, era ceva de genul:

“- Eu o iubesc mai mult ca tine.
– Nu cred, eu o iubesc mai mult.
– Nu se poate, e imposibil sa o iubesti cat o iubesc eu.”

Eram absolut sigur ca e imposibil ca el sa o iubeasca mai mult decat mine. (Sunt surprins ca inca imi mai amintesc unele detalii ca astea.)

Tot timpul imi placea sa ies cu ea pe-afara, norocul meu era ca statea aproape de mine si ma duceam la ea si o luam la joaca prin curtea scolii, unde scriam cu creta pe toti peretii si cateodata mai scriam “Ovidiu + Cristina” si apoi o lasam sa vada si ma emotionam.

Din pacate, in clasa a 4-a cred ca s-a mutat la alta scoala, fara niciun avertisment. Intr-o dimineata a venit la scoala cu mama ei, in timpul orei au venit in clasa si a vorbit mamicuta cu invatatoarea si am auzit intamplator spunandu-i ca o muta pe Cristina. Cateva minute am ramas prost, nu imi venea sa cred ce se intampla. Fata pe care o iubeam se muta din scoala. M-a cam intristat chestia asta, atat cat putea sa ma intristeze ceva la varsta aia. Nu e ca si cum in ziua aia dupa ore nu am iesit afara sa ma joc, la fel ca in orice alta zi. Nimic nu putea sa ma afecteze la varsta aia, insa mi-a parut totusi rau ca s-a mutat.

Chiar si dupa ce s-a mutat, tot am continuat sa iesim pe afara si eu am ramas in clasa cu cealalta fata de care imi placea. Imi amintesc ca dupa ceva timp, cand eram pe afara cu Cristina, mi-a spus ca a auzit ca de cand a plecat ea ma inteleg cam bine cu cealalta colega. Atunci mie mi-a venit imediat in minte sa o intreb daca e geloasa. Am intrebat-o si raspunsul a fost ceva de genul “pai… cam da”. In momentul ala eram in extaz inauntru, doar ce aflasem ca si ei ii place de mine, ceea ce era ceva extraordinar pentru mine.

Nu mai tin minte ce s-a intamplat, dar am inceput la un moment dat sa iesim tot mai rar, pana nu am mai iesit deloc si nu ne-am mai vazut. A urmat generala, alti 4 ani, alte fete, alte povesti pentru alte posturi. Mai am cateva luni din liceu si dupa ce il voi fi terminat si pe asta, voi avea si mai multe povesti si mai interesante despre o gramada de fete. Toate la timpul lor.

Inca ma mai intalnesc ocazional cu Cristina pe strada si mai vorbim. Cred ca ii voi arata si ei postul asta, ar fi interesant sa ii vad reactia.

Voi cand v-ati indragostit pentru prima oara? Cum a fost?

Alte articole:

12 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.