• Home
  • Diverse
  • “Romanii sunt destepti” – O campanie gandita de romani prosti

“Romanii sunt destepti” – O campanie gandita de romani prosti

Nu stiu daca ati aflat, dar indivizii care fac ciocolata aia ROM care mie nu mi-a placut niciodata, au lansat o campanie care zic ei ca va imbunatati imaginea Romaniei. Cum? Printr-o metoda foarte simpla si foarte cretina.

Daca intrati pe Google si incepeti sa scrieti “romanii sunt”, motorul de cautare incepe sa va ofere sugestii, in functie de cele mai des intalnite cautari care incep cu parametrii respectivi, incercand sa ghiceasca ceea ce vreti sa cautati. Daca faceti asta, motorul va ofera numai sugestii negative, de genul “romanii sunt prosti”, “romanii sunt paduchiosi”, si asa mai departe, fiindca astea sunt cautari care au fost efectuate des. Chestia asta e valabila si in alte limbi, cum scrie si pe site-ul campaniei, printre care engleza, franceza, italiana, si altele. Aceasta campanie indeamna romanii sa caute pe Google “romanii sunt destepti” doar pentru a strange destul de multe cautari de genul asta ca sa influenteze sugestiile alea, astfel incat data viitoare cand scrii doar “romanii sunt”, Google sa iti ofere ca sugestie “romanii sunt destepti”. Campania te indeamna sa o faci si in celelalte limbi in care apar sugestii de genul asta si ofera o solutie simpla pentru asta, fiindca cei care au facut campania stiu ca de fapt romanii sunt lenesi. Pe site iti poti alege limba in care vrei sa efectuezi cautarea respectiva si e de-ajuns doar sa faci un click, ca sa nu mai stai sa intri pe Google si sa tastezi toate cuvintele alea.

Bun, am explicat in ce consta aceasta campanie. Acum spun ca daca ai luat parte la asa ceva si ai facut chestiile alea, esti un tampit. Voi nu realizati ca ceea ce faceti se intoarce de fapt impotriva voastra? Da, o sa apara sugestia aia in motorul de cautare, dar e pe merit? Nu dovedim exact contrariul daca schimbam acele sugestii prin aceste mijloace josnice? Trisand motorul de cautare, aratam ca suntem, intr-adevar, niste prosti, fiindca nu realizam ca matrasim niste rezultate, sau realizam dar prin cine stie ce logica tipic romaneasca, ni se pare in regula.

Pe site-ul campaniei gasim scris in intregime cu majuscule mesajul “DACA NICI TU NU ESTI GUNOI, PROST, SAU GAINAR, ATUNCI HAI SA ARATAM CUM SUNTEM DE FAPT”, pe fundal rosu acolo unde scrie “ESTI GUNOI, PROST, SAU GAINAR”. Mie asta imi aduce aminte de copilarie. Asta e ceva de genul “daca nu faci ce spun, inseamna ca esti un fraier si un ratat” si automat toata lumea vrea sa demonstreze ca nu e asa, chiar daca ceea ce fac ei nu are nicio legatura cu asta. Se pare ca metoda asta inca functioneaza si pentru cei care au depasit varsta de 10 ani. E de-a dreptul jenant.

Am facut si eu click pe acolo pe site, fara sa stiu ca va efectua cautarea in locul meu, si am vazut ca la limba romana peste 22000 de persoane au facut asta inaintea mea. 22000 de cretini se simt acum mandri ca au facut ceva ca sa schimbe imaginea tarii lor in bine. Nu, nu ati facut deloc asta; dimpotriva, toti care ati luat parte la campania asta ati facut exact opusul a ceea ce se vrea prin campania asta gandita de niste persoane foarte limitate. In plus, toata chestia asta nu valoreaza nici cat un rahat. Sugestiile alea sunt niste prostii lipsite de importanta si asta e doar o metoda de publicitate pentru ROM. De fapt, daca ma gandesc acum mai bine, poate ca cei care au facut campania nu sunt asa prosti, ei de fapt manipulandu-va si facandu-si publicitate la produsul lor.

Orice varianta ati alege, voi in final tot prosti ramaneti.

Alte articole:

14 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.