Scurte #8 – Taierea porcului

Nu inteleg cum de traditia asta a supravietuit atata timp si inca se mai practica. Nu sunt vegetarian si imi place carnea de porc, dar obiceiul asta mi se pare barbaric si primitiv. Nu as putea lua parte la asa ceva si nu ii inteleg pe ceilalti care o fac.

Alte articole:

3 comentarii

 • Sorin

  24/12/2011 la 02:01

  fie ce-o fi , porcu din ograda taranului trebuie sacrificat , ca n-au ce manca iarna ,da-o incolo de traditie. dar UE a implementat o regula , cum ca porcul ar trebuii mai intai asomat de catre medicul veterinar , acum apare o problema ,caci medicul ala veterinar trebuie platit , si cred ca o sa treaca ceva timp pana o sa aplice toti metoda asomarii porcului inainte de sacrificare ,nu din cauza lipsei de bani cat din cauza lipsei de insensibilitate fata de porc , care pan la urma el traieste pentru a murii de craciun.asa vad multii oameni porcul , asa il vad si eu , un mare ghiozdan din sorici , plin de carnati , carne ,piftie , si tot ce se mai face din el.

  Reply
 • Lupica George

  24/12/2011 la 18:56

  Din toate tradiţiile din vechime care au supravieţuit asta mi se pare cea mai simpla.

  Obicei barbaric, primitiv… mare afacere, nu vad ce e asa diferit intre a taia porcu si a taia o pasare.

  Treaba cu moartea inumana eu unu o consider prosteala inventata de oameni cu prea mult timp liber. Dar nu mai zic, iar imi iau pe cap isterii ale iubitorilor de animale… :))

  Oricum ar fi, sarbatori fericite si pofta mare!

  Reply

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.