Dragostea si efectele ei

Cu totii am iubit la un moment dat pe cineva (sau poate unii dintre voi inca nu ati avut norocul/ghinionul) si toti stim ca dragostea are un efect deosebit asupra unei persoane. Dragostea schimba omul in feluri in care nu isi imagina posibile si poate ajunge in situatii mai mult sau mai putin neobisnuite, dar in care nu ar fi crezut vreodata ca va ajunge.

Acum cativa ani de zile, cand eram la liceu, mi s-a intamplat sa ma indragostesc de o fata pe care o cunosteam de mult timp, insa pe care nu o vazusem niciodata pana atunci in felul acela. Bine, nu i-as spune dragoste, ca a fost ceva ce s-a stins la fel de repede cum s-a aprins, dar a fost ceva, ceva pentru care nu am un cuvant. Intamplarea a facut ca atunci cand a inceput sa imi placa, ea a plecat din oras si urma sa stea plecata mult timp. Mie nu mi-a convenit asta si voiam sa fac cumva sa fiu cu ea si in acelasi timp sa ii arat ca tin la ea, asa ca am inceput sa ma interesez de cum as putea ajunge acolo unde plecase. Era la o distanta de 130 – 140km de Craiova si aflasem cu ce tren puteam sa plec si ce microbuz sa iau atunci cand coboram din tren. Ma gandeam sa plec intr-o dimineata devreme, cu un ghiozdan in spate in care sa am provizii si sa ma intorc seara in Craiova, fara ca parintii mei sa afle unde am fost cu adevarat; gaseam eu o minciuna credibila. Dupa calculele mele, as fi avut cateva ore la dispozitie sa fiu cu ea si eram foarte entuziasmat.

In final, o situatie financiara proasta si restabilirea contactului cu o fata de care chiar eram indragostit de ceva timp m-au determinat sa renunt la ceea ce ar fi fost o mare prostie si nu a durat mult pana m-am lecuit de sentimentele pe care i le purtasem pentru perioada aia scurta. Nici astazi nu stie ce a fost in capul meu atunci sau de faptul ca mi-a placut candva.

Am facut multe tampenii in numele dragostei cand eram la liceu si am povestit in ‘Jurnalul unui licean’ despre multe dintre ele. Cred ca voi adauga si acest mic episod pe care se pare ca l-am omis atunci cand am scris jurnalul.

Voi ce lucruri iesite din comun ati facut pana acum in numele dragostei? Fie ele tampenii pe care mai tarziu le-ati regretat, fie lucruri foarte frumoase (pe care poate tot le-ati regretat mai tarziu), sa va aud, sunt curios sa va aflu povestile.

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.