Reacțiile oamenilor la moarte

Peste tot pe unde mă uit îi văd numai pe băieții ăia doi care au fost călcați cu mașina și uciși duminică dimineața. Plecând dintr-un club din apropierea locului în care au murit, după o noapte întreagă de petrecut, aceștia au fost loviți cu mașina în timp ce traversau strada, de către un individ a cărui poreclă este “Joint”. Asta s-a întâmplat în jurul orei 5 dimineața, când străzile (cel puțin unde au murit ei) sunt aproape pustii și liniștite, iar Joint-ul conducea o mașină mai mult sau mai puțin invizibilă, cu o viteză aproximativ egală cu cea a sunetului. Nu mai dezvolt ideea, cine a înțeles, a înțeles, pentru restul există X-ul de sus din dreapta.

Mă gândesc la ei și mă bucur că nu sunt în locul lor; nu fiindcă sunt morți, că n-ar fi asta așa rău, ci fiindcă văd reacțiile oamenilor și sunt scârbit. Nu știu eu ce ideologii aveau cei doi, dar dacă eu aș fi murit în locul lor și s-ar comporta oamenii așa, m-aș ridica din morți și aș aduce și iadul cu mine. Mi se pare că adoptă un comportament penibil și imatur, naiv, făcând campanii idioate pe Facebook, umblând în haite prin oraș cu pozele ălora în piept, spunând chestii de genul “cum e posibil, erau așa tineri”, “nu meritau”, sau ridicându-i în slăvi aiurea. Da, erau niște persoane absolut deosebite, niște îngeri, cum mai zic unii. “Nu e corect.”

Nu știu, sunt dezamăgit. Bine, dacă stau să mă gândesc, în general sunt dezamăgit de oameni, nu știu de ce mă așteptam ca atunci când vine vorba de moarte lucrurile să fie diferite.

Ce admir în mod deosebit e tăria iubitei lui Andrei. Mi se pare o fată foarte puternică, având în vedere că în aceeași zi în care a aflat că iubitul ei a murit brutal, și-a găsit timp să intre pe Facebook și să publice o poză cu ea și cu Andrei, declarându-i în descriere dragostea ce i-o va purta etern până va uita de el, ca să aibă miile de melteni îndurerați la ce să dea Like. Eu nu știu dacă aș fi reușit în locul ei, probabil aș fi fost prea devastat pentru astfel de lucruri, de aceea o admir enorm.

Alte articole:

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.