Într-un univers paralel…

Craiova, România, anul 2013

ucv1 ucv2

Fanii științei au ieșit în stradă cu ocazia Zilelor Naționale ale Științei, sărbătorind cu mare bucurie progresul științific al țării noastre, una dintre cele mai avansate tehnologic țări din lume, precum și numeroșii oameni de știință români aclamați la nivel internațional. Craiova este considerată centrul științific al țării, de unde și cuvintele “Craiova Maxima” pe numeroasele pancarte ale craiovenilor.

ucv3Aceștia s-au adunat cu miile la cel mai mare stadion local cu ocazia unui spectacol educativ ce prezintă cele mai importante invenții tehnologice din ultimul an, atât invenții românești, cât și invenții din restul lumii. Spectacolul are loc pe un fost stadion de “fotbal”, un sport vechi ce și-a pierdut popularitatea în România pe la sfârșitul anilor 1950, când oamenii au realizat că aproape orice altceva e mai important decât să le pese de acest sport și au început să-și verse pasiunea în lucruri care contează.

ucv41948 reprezintă anul în care România a devenit un stat secular și a început să investească cele mai multe resurse în educație. Una dintre urmările educației bogate pe care au început românii să o primească de atunci a fost dispariția aproape în întregime a cultelor religioase din țară în mai puțin de 20 de ani de la decizie, la începutul anilor 1970 România fiind una dintre cele mai puțin religioase țări din lume. În prezent, religia este doar o amintire a unor vremuri mai întunecate și e prezentă doar în diverse piese de teatru comice care prezintă acele vremuri și în care religia este ridiculizată și principala sursă de umor.

Mai sus, diverse scrieri de pe pereții orașului Craiova. Mititelu este în prezent un candidat pentru primăria orașului, dar are extrem de puține șanse să ajungă primar, datorită ideologiei sale creaționiste și dorinței acestuia de a “educa” copiii orașului în privința creaționismului. Ca urmare, fanii științei nu își doresc sub nicio formă să fie Mititelu la conducere, mesajele de genul “știința e numai una”, ca în imaginea de mai sus, sugerând că ce prezintă Mititelu ca fapte sunt de fapt aberații ce nu-și au bazele în știință, Mititelu încercând să expună lumea la o formă de pseudoștiință.

Formula matematică din ultima poză reprezintă semnătura unui grup de activiști anonimi anti-Mititelu numiți “Matematicienii din Umbră”. Prin semnătura lor, sugerează că o teorie științifică precum evoluția umană e la fel ca o formulă matematică, nu poate fi contrazisă, asemănând creaționismul cu o încercare penibilă de a contrazice un fapt dovedit științific.

În ciuda încercărilor sale numeroase de a trece craiovenii de partea lui, majoritatea sunt de părere că Mititelu nu are nicio șansă și că ar trebui să renunțe de acum la candidatură, pentru a se scuti de și mai multă umilință.

FORZA ȘTIINȚA!

stiinta

Alte articole:

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.