• Home
  • Diverse
  • Nu mai e corupție când e atât de adânc înțesată în cultura noastră

Nu mai e corupție când e atât de adânc înțesată în cultura noastră

Dacă cumva, nu știu cum, nu ți-a fost niciodată rușine în afara țării să spui că ești român, se rezolvă garantat, mai dă-i PSD-ului puțin timp. Fiți un pic atenți la ce i-a spus Viorica Dăncilă unui europarlamentar din Luxemburg:

[…] nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. – sursa

Carevasăzică, corupția în România e atât de bine fixată și înrădăcinată, încât a devenit parte din cultura noastră. Chestie care parcă nu-ți vine să o contrazici în totalitate, uitați-vă doar la fenomenul cu medicii și cum oamenii simt că se cuvine să îi bagi medicului un ban în buzunar, doar fiindcă “așa se face”, ori să îi duci o cafea, o floare, ori mai știu eu ce. Doar că te simți un pic de rahat când, ca cetățean al unei țări, reprezentanții tăi în lume le spun celorlalte țări să stea calme, că ce ei numesc corupție și luptă să elimine pentru a trăi în civilizație, la noi e doar cultură, nu e nicio problemă, așa suntem noi, așa se face la noi, așa ne place nouă. Că asta spui când îți scuzi corupția, când o justifici ca parte a identității tale naționale, nu? Că așa îi place românului să trăiască.

Și așa le închizi gura. Domne’, fenomenul ăsta al “corupției”, cum vă place vouă să îi ziceți, e cultural. La voi e corupție, la noi e doar felul românului de a fi, e cultura noastră, nu e nimic negativ, ori ceva ce trebuie eliminat. Dacă nu înțelegeți, e exact din cauza asta, că e ceva cultural și nu aveți cum să înțelegeți, deci lăsați-ne cu ale noastre și voi vedeți-vă de ale voastre.

Corupția e cel mai nesemnificativ lucru care poate fi justificat prin “cultură”. Sunt alții care justifică fel și fel de atrocități și violențe în felul ăsta, și în vremurile astea în care corectitudinea politică e uneori ridicol de exagerată, nu poți să mai ataci ceva dacă face parte din cultura cuiva, că îi ataci cultura, identitatea națională, și nu e frumos. Și cineva din PSD, în niciun caz debila care a grăit cuvintele respective, și-a dat seama de chestia asta și a instruit-o pe aia ce să spună.

Duceți-vă și votați în continuare cu PSD.

2019

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.