• Home
  • Diverse
  • Ministrul Cercetării și Inovării – România, 2018

Ministrul Cercetării și Inovării – România, 2018

Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor.

Nicolae Hurduc, noul ministru al cercetării și inovării, în România anului 2018. Nicolae nu înțelege sensul științific al cuvântului “teorie” și nu acceptă anumite idei, oricât de logice i s-ar părea, dacă există o alternativă care i se pare lui că ar face un scenariu de film mai bun.

Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare.

Nicolae Hurduc, noul ministru al cercetării și inovării, în România anului 2018. Nicolae crede că omul ar trebui uneori să ridice din umeri, să spună că e limitat, și să abandoneze cercetarea.

Mulți susțin ideea de progres, fără a băga de seamă că se învârt în cerc de zeci de ani buni. Domnilor colegi, Teoria evoluționistă nu poate fi nemuritoare ! Evident că va veni un moment (a și venit de fapt) în care va fi înlocuită de altceva, pentru că în principiu, cunoașterea câștigă teren. Nici o teorie, oricât ar fi de bună, nu poate fi nemuritoare … Discutăm acum de spații paralele, de brane, de strune, de lucruri absolut necunoscute acum 100 de ani. Sigur că le putem lua în râs, dar viitorul vine peste noi, indiferent dacă suntem de acord sau nu.

Nicolae Hurduc, noul ministru al cercetării și inovării, în România anului 2018. Nicolae nu a auzit de gravitație și nu crede într-un adevăr absolut ce poate caracteriza lumea fizică. Momentan nu ne luăm zborul înspre nori fiindcă încă nu am descoperit că de fapt teoria gravitației e greșită.

Când am spus că Teoria lui Darwin are nişte probleme, are nişte probleme. Deja, din cele patru idei care au stat la baza teorie evoluţionismului, una a fost demonstrată că nu-i corectă. E normal, este o teorie care a fost emisă în 1860. În anul 2018, deja s-au făcut paşi în ce priveşte cunoaşterea, la nivel de genetică. Mă refer la aspecte legate de structura ADN-ului, la mesaje genetice, deci n-am lansat o vorbă care să aibă impact în ziar.

Nicolae Hurduc, noul ministru al cercetării și inovării, în România anului 2018. Nicolae nu e la curent cu consensul științific asupra evoluției umane și el crede că e “normal” ca o teorie veche de sute de ani să nu mai fie considerată corectă doar prin virtutea vechimii ei.

În ce priveşte teoria universurilor paralele, e o teorie cu modele matematice care are în spate fizicieni de marcă precum Stephen Hawking. Sunt nişte teorii mai noi, pe care lumea nu le ştie şi atunci le interpretează în funcţie de nivelul de înţelegere al fiecăruia. Dar vreau să spun că ceea ce am afirmat are baze ştiinţifice.

Nicolae Hurduc, noul ministru al cercetării și inovării, în România anului 2018. Nicolae a omis să spună când a zis Stephen Hawking că evoluția așa cum o cunoaștem e greșită.

2018

Sursa 1
Sursa 2

Alte articole:

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.