Creaționiștii nu sunt oameni

Zilele trecute, Bill Nye a participat la o dezbatere pe tema evoluției/creaționismului cu Ken Ham, creaționistul din spatele muzeului ăla ridicol care învață copii că oamenii și dinozaurii au conviețuit și alte mizerii de genul ăsta. Ce-i drept, e ridicol că există o astfel de dezbatere, creaționismul nu e tocmai ceva ce poate fi dezbătut, adică ori ești retardat mintal, ori nu, e simplu. Nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre câțiva oameni care au făcut parte din audiență la dezbaterea respectivă.

Un tip de la BuzzFeed s-a dus și le-a cerut câtorva oameni de acolo să le facă o poză în care țin în mână o hârtie cu o întrebare sau un mesaj pentru oamenii normali care nu cred în creaționism. Efectiv i-a întrebat dacă sunt de acord să fie recunoscuți public ca retardați, iar ei au acceptat cu zâmbetul pe buze.

creationist

Mai multe poze cu oameni punând întrebări de genul “dacă am evoluat din maimuțe, cum de încă mai există maimuțe” găsiți în articolul de pe BuzzFeed.

Din punctul meu de vedere, dacă crezi în ceva fără absolut niciun motiv rezonabil sau împotriva căruia există dovezi concrete iar tu refuzi să te educi în privința asta, alegând literalmente să fii ignorant și să continui să crezi în aberații, învățându-ți și copiii așa și încercând să convingi și alți oameni să treacă de partea ta, tu nu ești om. În ochii mei nu ești om și nu meriți absolut niciun fel de respect, indiferent cine ești și ce ai făcut. Nu ești om.

Alte articole:

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.